Djokovic keményen bírálta a wimbledoni szabályokat

Lassan nem telik el olyan nap, hogy ne adjanak hangot elégedetlenségüknek a teniszezők az idei wimbledoni tornán. Múlt héten a pályák állapota aggasztotta a sportolókat, a Manic Monday után pedig az egyesek szerint szexista pályabeosztás került a figyelem középpontjába. Beszállt a kritikusok közé Novak Djokovic is, aki szabályváltoztatást sürgetne a füves Grand Slamen.
A szerb szerint ugyanis ideje lenne annak, hogy bevezessék a döntő szett tie-breaket Wimbledonban is. A mostani feltételek mellett ugyanis nagy a veszélye annak, hogy nagyon elhúzódik a program, ami sem a pályán lévő játékosoknak, sem a játékra várakozóknak nem jó.

Mint ismert, Novak Djokovic arra kényszerült, hogy kedden játssza le az Adrian Mannarino elleni negyedik körös meccsét, mivel Rafa Nadal és Gilles Müller döntő szett 15:13-ra végződő mérkőzése közel öt órán át tartott.

“Egy hatórás meccs után másnap visszatérni a pályára, ahol ismét teljesíteni kellene, nem épp olyasmi, ami jót tenne a testnek. Azért tartjuk meg ezt a szabályt, mert John Isner és Nicolas Mahut történelmet írt (2010-ben) egy 11 órás mérkőzéssel? Persze, óriási dráma, de a játékosoknak másnap meccset kell játszaniuk. Vagy a nézők miatt lenne?”

“Ha már eljutottak 6:6-ig a döntő szettben, akkor nyugodtan el lehetne dönteni tie-breakkel a meccset” – mondta Djokovic.

Jelenleg egyedül a US Openen dőlnek el döntő szett tie-breakkel a mérkőzések, a többi Grand Slam-tornán viszont addig megy a játék, amíg valamelyik játékos el nem veszíti az adogatását. Djokovic nem csak ezt sérelmezte, de azt is, hogy a nyolcaddöntős mérkőzését nem rakták át a centerpályára, ami legkésőbb este nyolc óra után – Roger Federer és Grigor Dimitrov sima meccsét követően – szabad volt.

“Szerintem rossz döntést hoztak, amikor este nem engedtek pályára lépni minket. A centerpályán ott a tető és a világítás, akár este 11-ig is folytathattuk volna. Bementünk a játékvezetők irodájába este nyolc előtt, de azt mondták, biztonsági okok miatt ez nem lehetséges. Ez volt az egyetlen kifogás. Semmi logikát nem látok abban, hogy nem engedtek át minket a centerre.” 

Djokovic végül sima három szettben legyőzte Adrian Mannarinót, viszont a Tomás Berdych elleni negyeddöntőjére egy nappal kevesebbet pihenhetett cseh riválisánál. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések