Ebben a csodastadionban mindenki focizna egyszer

A brit The Mirror újságíróit teljesen lenyűgözték a norvég Henningsvær stadionjáról látott képek. A norvégiai létesítményt a riói Maracanával, a milánói San Siróval és a londoni Wembley-vel említik egy lapon. Ha ezt megnézi, azonnal beleszeret a csodálatos pályába és környezetbe.
„Ha listát akarnál készíteni a világ legjobb stadionjairól, lenne rajta néhány jelölt.

A Henningsvær stadionja, egy kis futballpálya egy félreeső norvég szigeten biztosan nem jönne szóba.

Azonban ez megváltozhat, ha meglátod ezeket a képeket" - írta a lap.

A pálya annak ellenére is magával ragadta a briteket, hogy itt nincs lelátó és csak amatőr csapatok használják.
Nézzétek milyen elképesztően szép" - írta az újság. A pályáról a norvég Ole Johan Wiik készített egy videót. Ez a kisfilm az egész világot bejárta. A film készítője nagyon boldog volt, hogy Henningsvært és a stadiont sokan megismerhették.

A henningsværi focicsapat vezetője Tom Hansen azt mondta, hogy ez a pálya a legszebb fekvésű egész Norvégiában. A stadionban öt éve van műfű, három csapat használja. Két ifjúsági fiúcsapat mellett a helyi 14 éves lányok is itt fociznak. 

Ole Johan Wiik videója, amely az egész világot bejárta:


A cikk lezárásaként a The Mirror megemlíti, hogy Henningsværnak 500 lakosa van, így ha az az ember esetleg odaköltözne, könnyen lehetőséget kaphatna, hogy ezen a futballpályán játsszon. Az egyetlen probléma csak az lehet, hogy a gyönyörű táj meccs közben eltereli a figyelmet.

A cikkben lévő szavazásra, pedig a több, mint 500 válaszadó 70%-a felelte azt, hogy szívesen elköltözne Henningsværba azért, hogy ebben a stadionban meccset játszhasson.
Forrás: origo.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések