Egy egész csapat vált kopasszá a rákkal küzdő társukért

Az Athletic Bilbao 22 éves hátvédje, a spanyol Yeray Álvareznél hererákot diagnosztizáltak tavaly, majd decemberben a műtéten is túlesett. 
A beavatkozás sajnálatos módon nem volt eredményes, a rák visszatért Alvarez szervezetében, ezért haza kellett utaznia az U21-es Eb-ről, nem tarthatott csapattársaival. Ezekben a hetekben már elkezdődött a kemoterápiás kezelése, aminek következtében kihullott a haja. Az Athletic Bilbao viszont a legnehezebb helyzetekben sem feledkezik meg játékosáról, a csapattársak szolidaritásból ugyancsak kopasszá váltak.

A baszk csapat orvosa elmondta, Álvarez az első kezelések után jól van, de hosszú út áll még előtte. A klub a júniusi közleményében azt írta, a játékos kezelése legalább három hónapig tart majd. Maga az érintett a betegsége kiújulása után Instagramon pozitív üzenetet posztolt:

Amikor már azt hitted, legyőzted, de ő visszatért. Ne aggódjon senki, ezt a csatát is meg fogom nyerni, és ha ezerszer akar megölni, én ezerszer csapok vissza.

Az 1995-ben született baszk középhátvéd a 2016-2017-es szezonban került fel a Bilbao első csapatához, ahol rögtön 26 bajnokin játszhatott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések