Formula-1: Kubica tesztelhet a Hungaroringen?

A korábbi Formula-1-es futamgyőztes Robert Kubica  sajtóértesülések szerint a Renault egyik autóját vezetheti az F1-es mezőny kollektív tesztjén. 
Kubica nemrégiben a valenciai versenypályán vezette a Renault 2012-es versenyautóját, valamint ugyanezzel a modellel fog tesztelni a héten a franciaországi Paul Richard versenypályán is. A tesztek előtt a lengyel pilótát az orvosok alkalmasnak találták arra, hogy újra Formula1-es autót vezethessen. Kubica időeredményei a tesztelés során meggyőzőnek minősültek egy újabb lehetőséghez.

Olasz sajtóorgánumok most arról cikkeznek, hogy Kubica a Magyarországon tartott kétnapos teszt során is autóba ülnek, sőt akár még azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a lengyel versenyző már idén visszatér az autósport királykategóriájába. 

Idén már felmerült, hogy a csapat egyik autóját Monzában a pénteki edzések során, ám a Reanult részéről cáfolták ezeket az információkat. 

Kubica 2006-ban Magyarországon debütált a Formula-1-ben a BMW csapatában. A  2010-es szezonra átigazolt a Reanulthoz. Eddigi Formula1-es pályafutása során 1 győzelmet aratott (2008-ban Montralban intették le elsőként.) 2011-ben egy andorrai raliversenyen súlyos kézsérülést szenvedett, amely miatt azóta sem térhetett vissza a Formula-1-be.

2013 és 2016 között a rali világbajnokságon versenyzett, első évében ő lett a WRC-2 kategória világbajnoka - írja a sportfaktor.hu. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések