Háború: a Honvéd tulajdonosa keményen nekiment az MLSZ-nek

Még el sem kezdődött a hazai futballszezon, máris áll a bál! A Budapest Honvéd tulajdonosa, ­George F. Hemingway és a Magyar Labdarúgó-szövetség csatározik egymással.
A bajnoki címvédő halasztást kért, hogy a jövő héten esedékes Hapoel Beér Seva elleni szerdai idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtezőt követően ne az NB I szombati nyitányán, hanem egy nappal később kelljen játszania a Haladás ellen. A kérés nem teljesült, s ez, valamint az indoklás nem tetszik a kispestieknek. Azt sérelmezik, az MLSZ nem akarja, hogy másfél napnál több ideje legyen a piros-feketéknek felkészülni a bajnokira, így velük szemben a szombathelyieknek kedvez.

– Humoros pont az indoklásban, hogy kérésem nem a nemzetközi szereplést segítené elő, hanem a versenysemlegességet sértené, mert a Haladás ellen, amely az előző héten nyugodtan készülhetett, nekünk több mint 36 óra időnk lenne a felkészülésre. Tehát az MLSZ a másik csapatot védi. Sok ostobaságot hallottam már, de azért ez viszi az aranyat – írta pikírten Hemingway a klubja honlapján kiadott közleményben. – Rendben van, kedveskéim, csak nem akarom az elnökségtől, az adminisztrációtól, meg az MLSZ-től hallani, hogy mindenki mennyit segít nekünk.

A futballszövetségnek egészen más az álláspontja.

„A nemzetközi és az európai futballszövetség évekkel ezelőtt megállapodott a klubokat képviselő szervezettel, hogy két egymást követő mérkőzés kezdési időpontja között legalább hetvenkét órának kell eltelnie – indokolt Sipos Jenő (58), a szövetség sajtószóvivője. – A Bp. Honvéd kérése, szemben azzal, amit Hemingway úr első ránézésre rokonszenves módon képvisel, valójában nem a csapat nemzetközi szereplését segítené elő. Nem a BL-mérkőzés előtti időszak meghosszabbítására irányul, hanem a hazai bajnokira felkészülés idejét szeretné növelni, azaz az NB I-es szereplés eredményességét érinti. A versenysemlegesség biztosítása az MLSZ-nek kiemelten fontos, így a kéréshez nem járulhat hozzá.

Történt már ilyen

Az elmúlt években nem volt halasztás, s ez nem mindig vezetett eredményre. Tavaly a Ferencváros szerdai BL-selejtezője után szombaton 3-1-re verte a Haladást az NB I-ben. Két éve a Videoton is játszott szerda-szombat ritmusban nemzetközi meccset és bajnokit, akkor 1-0-ra kikapott a Haladástól. A Debrecen pedig 2014-ben kedden meccselt a selejtezőben és pénteken 1-0-s vereséget szenvedett az MTK-tól - írja a blikk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések