Hazánknak van a legnagyobb esélye arra, hogy megnyerje a rövidpályás úszó-vb megrendezését

A 2022-es és 2024-es rövidpályás úszó-vb megrendezésére Budapest mellett Hongkong, Tajvan és az oroszországi Kazany pályázott. A FINA bizottsága hétfőn, a délelőtti órákban ül össze, hogy eldöntsék, ki rendezheti meg a viadalt. A döntést úgy tudni, hogy délben hirdetik ki.
Az Origo szerint Budapestnek van az egyik legnagyobb esélye arra, hogy megrendezze a 2022-es és 2024-es rövidpályás úszó-vb-t. A világverseny legalább annyira népszerű a drukkerek körében, mint a most zajló világbajnokság. Az úszók kiemelten kezelik az eseményt, hiszen nagy presztízzsel jár az aranyérem.

A versenysorozatot általában az év végén rendezik meg, az utolsót tavaly decemberben tartották Kanadában.

A FINA Büro ülésén a Budapestről szóló prezentációt Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke tartja meg. Magyarország szempontjából hatalmas dolog lenne, ha hét évvel a vizes vb után 2024-ben Budapest rendezhetné meg a rövidpályás világbajnokságot.

Korábban még nem történt olyan, hogy egy város hét éven belül rendezze meg a rövidpályás és a sima vb-t is. Az Origo szerint nagy előnye a magyar pályázatnak, hogy most épült fel a hipermodern Duna Aréna.

A FINA vezetői a most zajló bajnokságról is csak szuperlatívuszokban beszélnek, annyira elégedettek. A beszámolók szerint a magyarok teljesen egyedi helyszíneket varázsoltak, amely nagyon jó tesz a vb megítélésének. Ezt Bienerth Gusztáv is hangsúlyozza majd a prezentáció során.

888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések