Két kiállítás, két büntető, egy öngól: Portugália a bronzérmes

Mozgalmas és izgalmas meccsen, hátrányból fordítva lett harmadik helyezett a portugál válogatott.
A Konföderációs Kupa bronzmeccsén Portugália - Mexikó összecsapásra került sor.

A mérkőzést a portugál oldalról Cristiano Ronaldo kihagyta, ugyanis a megszületett ikergyermekei miatt elengedte őt a luzitán szövetségi kapitány.

Nem kellett sokat várni az első igazán komoly gólszerzési lehetőségre, ugyanis a 18. percben gyanús körülmények között szerelte Marquez Andre Silvát a mexikói tizenhatoson belül. A játékvezető megállította a játékot és a videóbíró segítségével büntetőt ítélt - teljesen jogosan -, amelyet azonban Andre Silva elég gyengén végzett el, de mondhatjuk úgy is, hogy Ochoa szépen hárított.

A másik oldalon is volt egy komoly védés Rui Patriciótól a 31. percben, amikor Vela passzából Chicharito próbálkozott, de kemény lövését a portugál kapus a keresztléc fölé tolta.

A második félidő elején aztán egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést Mexikó: Chicharito alapvonali beadása Vela sípcsontján egy hangyányit megpattant, amely a kapuval 4 méterre szemben álló Neto lábára pattant, onnan pedig pechesen Rui Patricio mellett a portugál kapuba csorgott a labda. Öngóllal vezetett 1-0-ra Mexikó.

Az 58. percben egy szép támadás végén Pizzi került ziccerbe a portugálok részéről, de próbálkozása elég csúnyán a kapu mellé szállt.

A 83. percig kellett várni az újabb nagy helyzetre, amikor Chihcharito került szembe Rui Patricióval, de a portugál kapus védte a mexikói támadó lövését.

Az eredmény egészen a hajráig nem változott, akkor viszont jött Quaresma, a beadása a középen érkező Pepét pontosan találta meg, aki akrobatikus mozdulattal 5 méterről lőtt a kapuba. 1-1 és jöhetett a hosszabbítás!

A 92. percben máris óriási helyzetbe kerültek a mexikóiak, amikor egy csúsztatást követően Lozano az ötös sarkáról pöccintett a kapu felé, de Rui Patricio ismét résen volt és útját állta a labdának.

A hosszabbítás első félidejének vége előtt aztán újra büntetőhöz jutottak a portugálok: Quaresma újabb veszélyes beadása Gelson Martins -t találta meg, aki át akarta emelni Layun felett a labdát, a mexikói védő viszont belekapott kézzel a cselbe. A megítélt büntetőt most Adrien Silva lőtte és magabiztosan a jobbra vetődő Ochoa mellett a bal sarokba helyezte a labdát. 2-1

Egyből a hosszabbítás második félidejének megkezdésekor Nelson Semedo megkapta a második sárgáját, mehetett zuhozyozni a portugál játékos.

Nem sokáig játszottak emberhátrányban a portugálok, ugyanis megkapta Jimenez is a második sárga lapját, ő is idő előtt volt kénytelen elhagyni a pályát, 10 a 10 ellen mentek tovább a csapatok.

A hajrában Mexikó mindent megpróbált, Herrera bombáját ismét csak Rui Patricio védte bravúrral, majd Moreno fejese alig kerülte el a portugál kaput.

Az eredmény azonban nem változott, Portugália 2-1-re nyert Mexikó ellen, ezzel megszerezte a Konföderációs Kupa bronzérmét.

Ma este 20 órai kezdettel rendezik a Kupa döntőjét, ahol Chile - Németország összecsapásra kerül sor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések