Kosárlabda: Hanga Ádám egyre közelebb a Barcelonához

Spanyol hírforrások szerint a magyar válogatott játékosa 2020-ig szóló szerződést kötött a katalán együttessel. 
Az egyik legbiztosabb forrásokkal rendelkező európai kosárlabda szakértő, David Pick jelentette, hogy értesülései alapján Hanga megegyezett a Barcelonával, és 3 éves szerződést kötöttek egymással a felek. 

A magyar játékos klubváltása azonban korántsem biztos: Hanga korlátozott szabadügynöknek számít az ACB Ligában, amely azt jelenti, hogy korábbi csapata a Baskonia még öt napon belül megvétózhatja a transzfert. A liga szabályai értelmében azonban a Barcelonának ma estig meg kell tennie az ajánlatot Hangáért. 

Hanga Ádámot 2011-ben draftolta az NBA élcsapata, a San Antonio Spurs, ám a játékos amerikai debütálása azóta is várat magára. Az elmúlt napokban szóba került, hogy Hanga az idei szezont már a texasi klubnál kezdi, ám jelenleg erre csak minimális esély mutatkozik. Az idei szezonban főcsoport döntőt játszó együttes idén már szerződtette a világbajnok Rudy Gayt, aki Hanga posztján bevethető, így jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a kiscsatár poszton bevethető játékos marad Spanyolországban.

Hanga Ádám 2011 óta játszik az ACB Ligában, 2013 óta erősíti a Baskonia gárdáját. (Egy szezont kölcsönben játszott az olasz Avellinoban.) 2016-ban és 2017-ben is beválasztották a liga álomcsapatába, valamint a legutóbbi szezonban megválasztották az Euroliga legjobb védőjátékosának - írja a sportfaktor.hu. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések