Női röplabda: A magyar válogatott Ausztráliát is legyőzte!

A magyar csapat meglepetés győzelmet aratva egyetlen győzelemre került a World Grand Prix, mexikói csoportjának megnyerésétől. 
Mindkét csapat bizonytalanul kezdte a játékot, ám a magyarok jobban ki tudták használni az ellenfél hibáit, és a játszmát végig kézben tartva 25:17-re nyerte az első játékrészt. 

A második játszma eleje hasonló képet hozott, Tálas Zsuzsáék 13:6-os előnyre tettek szert. Ekkor némi megingás következett be a mieink játékában, és 13:11-re feljöttek az ausztrálok, ám Alberto Solomoni időkérése után ismét visszaállt a mérkőzés korábbi képe. A játékrészt végül 25:21-re nyerte a magyar csapat.

A harmadik szett kiélezett csatát hozott, ahol 25:25-ig szinte egymás után szerezték a pontokat a csapatok. Az ausztrálok végül a harmadik lehetőségüket kihasználva értékesítették a szettlabdát.

Az utolsó negyedben a magyarok többször is elhúztak három-néhy ponttal os, ám az ellenfél mindig fel tudott zárkózni. A játszma második felében aztán változás állt be a játékban, és 25:19-es magyar siker született a játszmában. 

Magyarország az utolsó mérkőzését hétfőn hajnalban Mexikó ellen játssza. 

Alberto Salomoni a mérkőzés után a következőket nyilatkozta a röplabda szövetség honlapjának:
Nagyon jól kezdtünk, azt tettük, amit elterveztünk. Csakhogy Ausztrália változtatott a játékán, és a harmadik szettben gondjaink támadtak. Kicsit csalódott vagyok, amiért elveszítettük azt a játszmát. A szünetben azt mondtam a lányoknak, hogy nincs okunk idegesnek lenni, játsszunk, ahogyan a mérkőzés elején. Lépésről lépésre haladjunk, és ne a hibákra gondoljunk, hanem a megoldásokat keressük. A negyedik felvonásban aztán úgy kezdett a csapat, mint a rakéta, négy-öt ponttal vezettünk, és szerintem megérdemeltük a győzelmet, gratulálok a játékosaimnak, mert nem volt egyszer az ausztrálok szépítése után erősnek maradni. Nagyon örülök a két sikernek és a hat pontnak. Holnap, Mexikó következik, és nemcsak a játékosok, hanem a város, az ország ellen fogunk játszani.
Magyarország – Ausztrália 3:1 (17, 21, -25, 19)
Magyarország: Tálas 2, Dobi 6, Liliom 11, Nagy E. 7, Szakmáry 20, Dékány 16. Cs: Szpin (liberó), Soós 1, Bleicher R., Pallag, Pekárik. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések