Csatlakozz hozzánk

Breaking News

Orbán Viktornak és Gyárfás Tamásnak hálálkodott a FINA elnöke

A FINA elnök Gyárfás Tamást és Orbán Viktort méltatta, Seszták Miklós pedig tökéletes versenyről beszélt.
Seszták Miklós szerint a szervezők mindent biztosítanak, hogy tökéletes legyen a pénteken kezdődő magyarországi vizes világbajnokság, MTI. A nemzeti fejlesztési miniszter, aki egyúttal a szervezőbizottság elnöke is, fényezte kicsit a szervezést, hogy Mexikó visszalépése után rekordgyorsasággal épültek fel a helyszínek.

Az utolsó percekig dolgozni fogunk, de ezek már az utolsó simítások. Mindent biztosítunk egy tökéletes versenyhez, teljesíteniük viszont a sportolóknak kell – idézi az MTI.

Hangsúlyozta, hogy a vb költsége 46,4 milliárd forint, ezen kívül összesen valamivel több mint 84 milliárd forintért valósítottak meg tartós fejlesztéseket Budapesten és a Balatonnál. Mondta mindezt egyébként azután, hogy szerda reggel megjelent: volt egy 30 milliárdos tétel, amit igyekeztek eltitkolni. Szóval valójában valahol 170 milliárd forint környékén jár a rendezési költség.

A miniszter szerint Magyarország most mutathatja meg az igazi arcát, Budapest és Balatonfüred  pedig a “legszebb és leghangulatosabb” vb-t rendezheti meg.

Ez az egész az összefogásról, a magyarok tehetségéről, és az ígéretek betartásáról szól – fűzte hozzá, majd azzal zárta mondandóját, hogy “Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!”.

Julio C. Maglione, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) elnöke azt mondta, biztos benne, hogy a FINA történetének legnagyszerűbb vb-je lesz a mostani.

Magyarország a világ egyik legcsodálatosabb országa, Budapest varázslatos, akárcsak az itt élő emberek – jelentette ki, méltatva a fogadtatást, a vendéglátást. Hozzátette: egy vizes sportág áll az élen az olimpiai sportágak rangsorában, amennyiben a következő ötkarikás játékokon úszásban már 49 számban hirdetnek győztest.

Maglione külön köszönetet mondott Gyárfás Tamás FINA-alelnöknek, majd hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök “most is azon fáradozik, hogy a magyarországi vb messzemenően sikeres legyen”.

Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója a vizes világbajnokságok kedvező gazdasági hatásairól beszélt, s kitért a mindenkori televíziós nézettségre is. Megemlítette, hogy például a 2013-as barcelonai vb-t 4,5 milliárdnyian látták, míg a 2015-ös kazanyi vb-t 6,8 milliárdnyian követték nyomon a tévé képernyője előtt. Hozzátette, hogy a FINA “nagyon nagy nézettséget” vár a magyarországi világbajnokságtól is.

A sajtótájékoztató utolsó felszólalójaként Gyárfás Tamás rendkívül tömören csak ennyit mondott: “Mindent köszönök!”, majd még annyit tett hozzá: reméli, a teljesítmények, az eredmények majd magukért beszélnek.

A médiaesemény zárásaként bemutatták az Ördögh László tervezte világbajnoki érmeket, amelyek közül az első kettőt – egy-egy aranyat – Seszták Miklós Julio C. Maglione és Cornel Marculescu nyakába akasztotta.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Julio César Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezéséről szóló megállapodás aláírásán a svájci Lausanne-ban 2015. április 16-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd 

Nincsenek megjegyzések