TCR International Series: Ficza pontot szerzett Oscherslebenben!

Bár a lehetőség adva volt, sem Tassi Attila, sem Ficza Ferenc nem jutott ponthoz a TCR Világsorozat németországi versenyhétvégéjén. 
Nem sikerült jól a magyar versenyzők számára a szezon utolsó európai versenyhétvégéje. A bajnokságot vezető Tassi Attila a rajt után ütközött riválisával Jean-Karl Vernayvel, és a kavicsában kötött ki. A magyar pilóta autóját visszaszállították a bokszba, és a szerelők munkájának köszönhetően néhány kör hátránnyal visszaállt a versenybe. Mivel azonban ez a szabályokkal ütközik, így a versenybíróság fekete zászlóval kiintette a M1RA Racing versenyzőjét. A csapat közleménye szerint tisztában voltak a szabályszegéssel, ám ellenőrizni szerették volna az autót a második verseny előtt. 

A csapat másik versenyzője, az olasz Roberto Colciago sokáig a 8. helyen haladt, ám egy defekt miatt a 14. helyen tudta befejezni a futamot.

Colciago a fordított rajtrácsnak köszönhetően az élről kezdhette meg a második futamot, ám belekeveredett a rajt utáni tömegbalesetbe és a futam feladására kényszerült. Tassi a kiesések miatt előrejött az ötödik helyre, mikor is defektet kapott és nem tudta befejezni a futamot. 

A Zengő Motorsport pilótája Ficza Ferenc a 12. helyen zárta az első futamot, a magyar pilótának sikerült elkerülnie a rajt utáni balesetet. A második futamon Ficza okosan, taktikusan versenyezve előrejött a 10. pozícióba amelyet a futam végéig megtartott. Ficza pontszerzése azt jelenti, hogy a bajnokságban a magyar csapat partnereként bekapcsolódó  Kia Cee`d  megszerezte első pontjait a bajnokság történetében.

Mindkét futamon a korábbi Formula-1-es pilóta Gianni Morbidelli győzött. A bajnokságban Vernay átvette a vezetést, Tassi 2 pont lemaradással a második helyen áll. A versenysorozat következő versenyhétvégéjét Thaiföldön rendezik, szeptember első hétvégéjén. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések