Triatlon BK: Közel 300 versenyzőt várnak a 21. tiszaújvárosi triatlon világkupára

A szervezők 44 országból 260-280 versenyzőt várnak a 21. tiszaújvárosi triatlon világkupára, amely része a 19. Triatlon Nagyhétnek.
A világon egyedülálló, hogy településünk immár huszonegyedik éve fogadja megszakítás nélkül világkupafutamon a triatlonsport élvonalába tartozó versenyzőket
- jelentette ki a keddi sajtótájékoztatón Bráz György polgármester, aki megjegyezte, idén jogszabályváltozások miatt az önkormányzat anyagi lehetőségei szűkültek, de a július 15. és 23. közötti esemény támogatásáról nem mondtak le.

A városvezető reményei szerint napközben ezrek vesznek majd részt az amatőr tömegsport rendezvényeken, majd ugyancsak ezrek szórakoznak együtt esténként a város főterén sorra kerülő kulturális programokon.

 Lehmann Tibor főrendező arról számolt be, hogy a teljes magyar élmezőny rajthoz áll, egyedül Vanek Margit riói olimpikon jelent kivételt, ő kismamaként csak szurkolóként lesz jelen. Úgy vélte, a tavaly Eb-bronzérmes Kovács Zsófia eséllyel pályázik dobogós helyezésre, mivel a kitzbüheli Európa-bajnokságon kilencedik helyével bizonyította jó formáját.

 A sportvezető szerint a tíz magyar indulót számláló férfimezőnyben a 2014-ben győztes Vanek Ákostól, valamint a riói olimpián szerepelt, egyúttal Tiszaújvárosban korábban egyaránt dobogós Faldum Gábortól és Tóth Tamástól várható jó szereplés, de meglepetést okozhat még az U23-as világbajnokságon bronzérmes Bicsák Bence is.

A junior Európa Kupa és felnőtt világkupa előfutamait jövő szombaton rendezik, a döntőkre pedig vasárnap kerül sor.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog