Újra van csapatfőnöke a Forma-1-es istállónak

Az Azeri Nagydíjat megelőzően menesztette csapatfőnökét, Monisha Kaltenbornt a Sauber, és csak most jelentették be az új érkezőt. 
A kiválasztott az a Frederic Vasseur lett, aki januárban távozott a Renault-tól. Már akkor Vasseur lett a favorit a pozícióra, amikor bejelentették Katenborn távozását, de a csapat inkább még vezető nélkül teljesítette a következő két (Azeri Nagydíj és Osztrák Nagydíj) futamot.

Silverstone-ban sem lesz még Sauber-főnök, mivel Vasseur csak a futam utáni hétfőn kezd új munkahelyén.

A több éves tapasztalat, amivel a motorsportokban rendelkezik, magáért beszél. Nagyon várjuk a közös munka kezdetét – mondta a Sauber elnöke, Pascal Picci.

Frederic Vasseurt 2016-ban nevezték ki a Renualt F1-es csapat élére, de nem sokkal később a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak, mivel “más elképzeléseik” voltak. A francia szakembert a Sauber nem csak csapatfőnöknek, igazgatónak is kinevezte.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy rám gondoltak. Lenyűgözött az a munkakultúra, amelyet a csapatnál tapasztaltam. Szeretném, ha a tapasztalatommal és az elhivatottságommal minél jobb eredményekhez tudnám segíteni az istállót. Alig várom, hogy kezdjünk – fogalmazott Vasseur.

A 2017-es szezon első kilenc futamán a svájci csapat mindössze öt pontot szerzett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések