Vízilabda: A férfi junior válogatott is megnyerte a BENU kupát

A felnőtt válogatott után a korosztályos válogatottunk sem talált legyőzőre a budapesti tornán. 
Az olaszok hamar kétgólos előnyre tettek szert, ám Szatmári Kristóf révén a magyar csapat még az első negyedben egyenlíteni tudott. A második 8 perc során, a támadóké volt a főszerep, és a gólpárbajból végül a mieink jöttek ki jobban. Nagyszünetben 6:4 volt az állás Magyarország javára.

A harmadik játékrész kiegyenlített játékot és 3-3 gólt hozott, végül az utolsó negyedet 3:2-re nyerte Horkai György válogatottja. A második félidőben Sugár Péter számított a magyar válogatott legjobbjának. 

Horkai György a waterpolo.hu oldalnak a következőt nyilatkozta a mérkőzésről:
Nagyon hasznos volt a torna, köszönjük a szövetségnek, hogy megszervezte ezt a viadalt. A három rivális egyaránt a világ élvonalába tartozik, ami nem azt jelenti, hogy a vb-n is így alakulnak a meccsek, de magabiztosan nyertünk, mi is ott vagyunk a legjobbak között . Látszik, hogy a védekezés sokkal magabiztosabb volt, mint a támadás, azzal foglalkoztunk eddig többet. A csapat remekül dolgozik, mindenki megfelelő hozzáállással végzi a munkáját.
Magyarország–Olaszország 12–9 (2–2, 4–2, 3–3, 3–2)
Gólszerzők: Sugár 3, Teleki 2, Szatmári 2, Lukács D., Vadovics, Burián, Baksa B., Simon H., ill. Campopiano 3, Manzi 2, Del Basso, Guidi, Macciano, Novara 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések