Apa-fia parádét rendeztek Kásásék a Margitszigeten

Kásás-show a Margitszigeten. A masters-világbajnokság vízilabdatornáján hétfőn medencébe ugrott az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok legenda, Kásás Zoltán, valamint a háromszoros ötkarikás aranyérmes, nem mellékesen vb- és Eb-győztes fia, Tamás is.
Az apa a hetven év felettiek versenyében az amerikai Blue Thunder masterscsapatát erősíti, míg gyermeke a negyvenesek között induló Millennium együttesében pólózik – ennek a gárdának az ikonikus edző, Kemény Dénes a kapitánya, s csupa olimpiai bajnokból áll.

A Millennium nagyon bekezdett, 22-5-re verte első meccsén a török Galatasarayt 4800 néző előtt, majd tegnap lapzárta után az olasz Pallanuoto Milano A. S. Dilett volt az ellenfele. Kásás három gólt szerzett, s olyan zseniális passzokkal hozta helyzetbe társait, mint „fénykorában”, az együttesből minden mezőnyjátékos kapuba talált.

– Hallottuk, hogy nagyon sokan lesznek, és hamar elfogytak a jegyek, nagyon jóleső érzés volt – mondta Kásás Tamás a találkozó után. – A nap legjobb pillanata az volt, amikor kivonultunk a közönség elé. Sokunknak több mint tíz éve adatott meg legutóbb, hogy ilyen sok néző előtt játszhatott. Nem változott semmi, a társakkal még mindig nagyon jól megértjük egymást a vízben. Kicsit talán lassabbak vagyunk, kicsit hülyébbek is, de még mindig megvannak azok a mozdulatok, mint régen.

Kásás Zoltán a fiához hasonlóan ugyancsak triplával kezdett a világbajnokságon, azonban együttese 8-7-re kikapott az ausztrál riválistól. Kedden viszont javítottak, az ő két gólja is kellett ahhoz, hogy 5-3-ra verjék a német Poseidon Hamburg gárdáját.

– Ha jól emlékszem, legutóbb 1976-ban játszottam meccset a Hajós 50-es medencéjében. Egyébként bármelyik barátommal vagy a vízilabdában dolgozó szakemberrel, az ide érkező vendégekkel beszélgetek, mindannyian azt mondják, és ezzel egyet is értek, hogy igazi és speciális atmoszférája a vízilabdának a Hajós Alfréd uszoda régi 50-es medencéjében van – mondta Kásás Zoltán.

Legendák a nőknél is

A hölgyek 30+-os mező­nyé­ben a Budakalász színeiben korábbi kiváló női pólósaink szerepelnek. A gárda a Bánki VSE ellen 17-1-es győzelemmel kezdett, Brávik Fruzsina és Drávucz Rita volt a csapat két legeredményesebb játékosa 3-3 góllal, kedden pedig 6-6-ot játszott az együttes az amerikai Bay Area masters­együttesével.

Forrás...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések