Csatlakozz hozzánk

Breaking News

Cselgáncs-vb - Bor Barna ötödik

A +100 kilogrammos súlycsoportban Bor Barna ötödik lett a budapesti cselgáncs-világbajnokság szombati versenynapján.
A 2011-es tyumenyi nyílt vb ezüstérmese ötödik mérkőzésén a brazil Rafael Silvával találkozott, aki kétszeres olimpiai harmadik, világbajnokságokról pedig ezüst- és bronzérme is van. Kettejük párharcában a szintén 30 éves brazil óriás állt jobban előzőleg, mivel eddigi hét meccsükön négyszer ő bizonyult jobbnak.

A paksi dzsúdós és legalább 150 kilós riválisa eseménytelen, csupán egy-egy intést hozó négy perc után jutott el az aranypontig tartó hosszabbításig. Ebből 2 perc 18 másodperc telt el, amikor a háromszoros Eb-második Bort lábra fogásért megintették, így Silva szerezte meg a bronzérmet.

A 18 fős hazai küldöttség így Csoknyai László (81), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna révén három ötödik hellyel zárta az egyéni küzdelmeket a Papp László Arénában, ahol vasárnap 9 órától a vegyescsapatok versenyére kerül sor.

Bor Barna vegyes érzésekkel tekintett vissza a napra:

"Sajnálom, hogy itthagytam az érmet, de ha valaki néhány napja azt mondja nekem, hogy vb-ötödik leszek, aláírtam volna. Úgy érzem, meglett volna a bronz, ha az elődöntőbe jutásért vívott mérkőzésen nem reccsen meg a lábam. Utána nagyon nehezen melegedett be, ez azért elszomorít" - jelentette ki, hozzátéve, nagyszerű érzés volt hazai pályán dzsúdózni.

MTI

Nincsenek megjegyzések