Férfi kézilabda EHF Kupa – A selejtező harmadik körében a Balatonfüred

A Balatonfüredi KSE hazai pályán 28-19-re legyőzte az izlandi Valur Reykjavík csapatát a férfi kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójának vasárnapi visszavágóján, így kettős sikerrel jutott tovább.
Eredmény:
selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Valur Reykjavík (izlandi)-Balatonfüredi KSE 19-28 (11-14)

Továbbjutott: a Balatonfüred, kettős győzelemmel, 55-41-es összesítéssel

A párharc első mérkőzésén – amelyet szombaton rendeztek, szintén Balatonfüreden – a magyar csapat ötgólos előnyt szerzett. Kemény László és Zdolik Bence a visszavágón sem léphetett pályára, a cseh Stanislav Kasparek pedig sérülten vállalta a játékot.

Jobban kezdett az izlandi bajnokcsapat (4-2), de Fazekas Nándor és Szita Zoltán vezérletével felzárkózott, majd fordított a Balatonfüred (7-10). A magyar együttes a negyedik meccsét játszotta nyolc nap alatt, a fáradtság miatt a játékosok összpontosítása nem volt tökéletes, de a továbbjutás nem forgott veszélyben, mert a Valur helyzetkihasználása sem volt hatékony (11-14).

Az izlandiak több mint négy percig nem tudtak gólt dobni a második felvonásban, mert Fazekas bravúrosan védett, ebben az időszakban eldőlt a mérkőzés. Támadásban némileg megtorpantak a fürediek, de cserekapusuk, Andó Arián is kiválóan teljesített, így nem csökkent számottevően a különbség (15-21), és az EHF Kupa selejtezőjében szabadkártyával indult magyar csapat magabiztosan jutott tovább.

A mezőny legeredményesebb játékosa Szita Zoltán volt hét góllal, a fehérorosz Artur Karvatszki ötször volt eredményes, csakúgy, mint az északiaknál Magnus Magnusson.

A CYEB Budakalász és a Grundfos Tatabánya az utolsó, harmadik fordulóban kapcsolódik be a selejtezőbe.

Szombaton játszották:
1. mérkőzés:

Csurgói KK-RK Dubrava (horvát) 33-24 (15-14)

A visszavágót jövő szombaton játsszák Zágrábban.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések