Itt a vége? Könnyen lehet, hogy véget ért a Bayern sztárjának szezonja

A francia játékos a Hertha elleni bajnokin szenvedett súlyos térdsérülést.
A Bayern München a hétvégén 2-2-es döntetlent játszott Dárdai Pál Herthája ellen. A találkozó második félidejében, Franck Ribéry egy indítást követően nagyon balszerencsésen nyúlt a labdához, ugyanis ahogyan próbálta átvenni, rálépett, a lába pedig letapadt a labdán. Bár a mozdulat nem volt valami látványos, és elsőre nem indokolna komoly sérülést, jól lehet látni, hogy miután Ribéry lába földet ért, a térde belecsavarodott a mozdulatba.

Az ilyen mozdulatokat követően általában azonnal szakad a keresztszalag, és amennyiben Ribérynél is erről van szó, akkor a 34 éves támadóra műtét, majd öt-hat hónap rehabilitáció vár. Vagyis legkorábban csak május környékén térhetne vissza, a Bayern utolsó bajnokija pedig május 12-én lesz.

Persze még nem biztos, hogy keresztszalagszakdásról van szó, a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic legalábbis bízik benne, hogy nem ilyen komoly a sérülés. Ha csak a külső oldalszalagja sérülne, akkor műtét nélkül, két-három hónap pihenő után már visszatérhetne Ribéry.

A keresztszalagszakadás egyébként egyre gyakoribb sérülés a futballisták között, az elmúlt hetekben a Manchester City védője, Benjamin Mendy vagy a Napoli támadója, Arkadiusz Milik is ugyanilyen sérülést szenvedett, utóbbi játékos ráadásul két éven belül másodjára. A horvát bajnokság tavalyi gólkirálya, Futács Márkó szintén második keresztszalag operációja után lábadozik.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések