Sült a kezük a debreceni kosarasoknak

A Szeged elleni botlást bravúros diadallal feledtették a szenzációs napot kifogó DEAC-játékosok.
A DEAC–Atomerőmű mérkőzés főszereplői ellentétes előjelekkel várták a szombati ütközetet: a hajdúságiak nem bírtak a Szegeddel az első fordulóban, ezzel szemben a paksiak könnyedén múlták felül a Falco csapatát- írja a haon.hu.

Hatalmas blokkok

Velkey János triplája adta meg az összecsapás alaphangját, ám a vendégek gyorsan fordítottak (3–4). Jahmal Jones egy gyors támadást fejezett be sikeresen (12–9), ezt követően időt kérték a vendégek. Isaiah Armwood nem csak támadásban remekelt, az amerikai légiós önbizalom-romboló sapkákkal demoralizálta a Tolna megyeieket. Szoros első negyedet láthatott a publikum, az utolsó sikeres dobást Ruják András mutatta be (20–20).

A második játékrészben a cívisvárosiak 8–0-s futással rázták le magukról az ellenfelet (31–24). A tizenhetedik percben Molnár András csent el egy labdát, a csapatkapitánynak a ziccernél sem remegett meg a keze, tízzel ment a DEAC (39–29). Igyekezett az ASE, ám a szünetig nem sikerült faragni a hátrányán.

Tehetségek a pályán

A térfélcserét követően sem lassítottak Berényi Sándor tanítványai, az ihletett formában kosárlabdázó Armwood egy trojkát is elsüllyesztett (58–43). 67–49 után a paksiak kicsit kozmetikázni tudtak az eredményen (67–57). A vetélytárs lendületét Berényi mester időkéréssel próbálta megtörni. 12–2-es szériával rukkolt elő a DEAC, Ivan Lilov hármasával már karnyújtásnyi közelségbe került a győzelem (79–59). Innen már nehezebb lett volna elveszteni ezt a meccset, szerencsére ez a „bravúr” nem jött össze a hazaiaknak. A hajrában már a fiatalokat (Fazekas Csaba, Opre Roland, Kozák Márton, Tóth Bence Miklós) is bevetette Berényi Sándor.

A hajdúságiak fantasztikus diadallal lepték meg a drukkereket. A siker egyik kulcsa a fantasztikus triplamutató volt, huszonhat kísérletből tizenhárom sikeresnek bizonyult.

Teljesített kívánságok

– A meccs előtt két dolgot kértem a játékosaimtól: harcoljanak keményen, valamint nyerjék meg a lepattanócsatát. Szerencsére mindkét kérésemet teljesítették a fiúk. Extrán dobtunk, de azt ki merem jelenteni, hogy a hármasokat nem fogjuk mindig ötvenszázalékos hatékonysággal értékesíteni – fogalmazott Berényi Sándor a sajtótájékoztatón.

– Megérdemelten nyert a DEAC, gratulálok a hazaiaknak. Nem vettük félvállról a találkozót, amit bizonyít, hogy már pénteken megérkeztünk Debrecenbe – árulta el Teo Cizmic, a Paks mestere.

A debreceniekre szerdán 18.30-tól újabb bajnoki vár, Molnár Andrásék ekkor a bajnoki címvédő Alba Fehérvár otthonában lépnek parkettre.

DEAC–ATOMERŐMŰ SE 87–69 (20–20, 27–17, 20–16, 20–16)
Debrecen, 1100 néző. V: Benczur, Ádám, Hervay

DEAC: JONES 15/3, MOLNÁR A. 11/3, Velkey 8/6, LILOV 24/18, ARMWOOD 26/6. Csere: Kósa 3/3, Lajsz, Omenaka, Opre, Kozák, Fazekas, Tóth. Edző: Berényi Sándor

ATOMERŐMŰ SE: HINDS 17/6, Allen 6, Medve 9/9, Eilingsfeld 8, Ogunyemi 11. Csere: Barnies 11/3, Ruják 7/6, Garamvölgyi, Gulyás M., Pajor. Edző: Teo Cizmic

Kipontozódott: Eilingsfeld (34. p.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések