Közel 80 magyar sportoló utazhat az ifjúsági olimpiára

Augusztus 28-ig 77 magyar sportoló részvétele már biztos a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Az idén októberi korosztályos multisport-esemény nevezési határideje augusztus 31., a Magyar Ifjúsági Csapat létszáma kvótavisszaosztással még tovább bővülhet.
Minden idők legnépesebb magyar sportolói csapata utazhat az alig több mint egy hónap múlva kezdődő ifjúsági olimpiára: a 77 fiatal - köztük 35 fiú és 42 leány - 19 sportágat képvisel.

Emlékeztetőül: az első, szingapúri játékokon 2010-ben 18 sportágban 51, míg négy évvel később a másodikon, Nanjingban 16 sportágban 57 versenyzőnk mérkőzött a minél jobb eredményekért.

A kvalifikáció július 31-ig tartott. A nevezési időszak hivatalosan augusztus 31-én ér véget, addig esetleges kvótavisszaosztásnak köszönhetően lehetséges még a magyar csapat bővülése. Ilyen sportág lehet a tenisz, de a döntésre akár péntekig várni kell. Kvótavisszaosztásnak köszönhető például a fiú strandkézilabdázók mellett néhány atléta részvétele is.

Az argentin fővárosba jelen állás szerint 16 atléta, 2 birkózó, 1 breaktáncos, 2 judós, 4 kajak-kenus, 1 karatés, 4 kerékpáros, 4 kosárlabdázó (leánycsapat), 1 lovas, 2 öttusázó, 1 sportlövő, 18 strandkézilabdázó (fiú és leánycsapat), 2 strandröplabdázó (fiú), 1 súlyemelő, 2 tollaslabdázó, 2 tornász, 2 triatlonista, 8 úszó és 4 vívó utazhat.

A korábbiakhoz képest újdonságot jelent a breaktánc, karate, a lovas, a strandkézi- és strandröplabda, továbbá a tollaslabda sportágak képviselőjének részvétele. Korábban szerepelt a játékokon magyar asztaliteniszező, evezős, íjász, ökölvívó és vitorlázó is; ezek a sportágak idén is a program részét képezik.

A Buenos Airesbe utazó Magyar Ifjúsági Csapat személy szerinti összetétele itt olvasható.

A harmadik - egyben nem ázsiai - nyári ifjúsági olimpia több mint 4000 sportoló részvételével 12 napon át tart majd október 6. és 18. között. A fiatalok 32 sportágban, 286 versenyszám összesen 1250 érméért fognak megküzdeni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések