La Liga: nehezen, de nyert a Barcelona a Valladolid otthonában (videó)

Francia világbajnok döntött a három pont sorsáról. 
Nem riadt meg ellenfelétől a Valladolid a La Liga második fordulójának szombati, késő esti mérkőzésén, a technikás Enes Unal már nagyon korán megmutatta, hogy bizony nem feltétlenül védekezni akarnak a katalánok ellen. A Barcelona kontrollálta ugyan a meccset, de nagy fölényt nem tudott kialakítani.

Az újonc Unalban és az ellenfél középpályásainak hibáiban bízott, ilyen szituációk után alakítottak ki helyzeteket is. A Barcelona gól viszont továbbra sem érkezett, az első nagy bravúrt Masipnak – aki az ellenfélnél nevelkedett – a 35. percben kellett bemutatnia, Coutinho okos lövését hárította szépen. A félidő végén Messi még szabadrúgásból próbálkozott, de nem tudott eredményes lenni, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A második negyvenöt perc elejét próbálta megnyomni a hazai gárda, ismét Unal próbálkozott, de sikertelenül. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, Suárez remek átadását Roberto nem engedte ki, majd visszatette Dembélének, aki kilőtte a hosszú sarkot.


A Valladolid ezek után sem adta fel a pontszerzés lehetőségét, Keko közelről fejelt, de Ter Stegen dolgát nem nehezítette meg. Nem sokkal később a rossz formában lévő Suárez duplázhatta volna meg a katalánok góljait, de a gólt érvénytelenítette a játékvezető, így nem szakadt meg az uruguayi rossz szériája. A meccs vége még tartogatott izgalmakat, Keko ismét a kapu elé került, ezúttal túl is járt Ter Stegen eszén, de a hazai támadó gólját is érvénytelenítették.

Az eredmény végül nem változott, a Barcelona nagyon nehezen, de elhozta a három pontot a Real Valladolid otthonából. Meg kell dicsérni a hazaiakat is, hiszen remekül védekeztek és a kontráik is veszélyesek voltak.

La Liga, 2. forduló

Real Valladolid-Barcelona 0-1 (Dembélé 57.)

péntek:
Getafe-Eibar 2-0 (Angel 18., Molina 90.)
Leganes-Real Sociedad 2-2 (Zurutuza 10., Illarramendi 16., ill. El Zhar 53., 88.)

szombat:
Alaves-Betis 0-0
Atlético Madrid-Vallecano 1-0 (Griezmann 63.)

vasárnap:
18.15: Espanyol-Valencia
22.15: Girona-Real Madrid
22.15: Sevilla-Villarreal

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések