Labdarúgás: emberségből jelesre vizsgáztak a La Masia növendékei

A Barcelona futballakadémiáján nem csak a labdarúgás fortélyaira tanítják meg a focista-palántákat, hanem emberségre is nevelik őket.
Nagyszerű videót osztott meg közösségi oldalán az FC Barcelona labdarúgó-csapata, amelynek most az egész világ a csodájára jár. A felvételen az látható, ahogy a katalánok kölyökcsapata egy sorsdöntő tizenegyessel megnyeri a Junior Soccer World Challenge ifjúsági torna negyeddöntőjét az FC Persimmon csapata ellen, majd önfeledt ünneplésbe kezdenek, ám az ujjongás nem tart sokáig, mert néhány pillanattal később már a vesztes csapat letört tagjait vigasztalgatják.

Mint később kiderült, a La Masián nevelkedő fiatalok 2-2-es döntetlen után, egy maratoni tizenegyespárbajban múlták felül ellenfelüket - 14-14 lövést eresztettek a kapura a csapatok, mire döntés született - nem csoda hát, ha a vesztes csapatban szereplő gyerkőcök nehezen emésztették meg a vereséget.



A Barcelona fiataljai nem először nyújtottak emberségből hibátlan teljesítményt, két évvel ezelőtt az akkori U14-es korosztály tagjai miután megnyerték ugyanennek a tornának a döntőjét, ünneplés helyett a legyőzött ellenfél játékosaiba igyekeztek lelket önteni. Akkor a Laurestól meg is kapták az Év Sport Pillanata-díjat. Most is jó eséllyel pályáznak erre, mert tulajdonképpen erről szól a sport.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések