Moto GP: törölték a Brit Nagydíjat

Többórás várakozást követően hivatalosan is bejelentették, hogy mindhárom kategória versenyét törölték a MotoGP Brit Nagydíjon miután a szakadó esőben a pálya alkalmatlanná vált a futamok megrendezésére. 
Silverstone-ban már tegnap is gondot okozott az eső, a királykategóira negyedik szabadedzésén szinte minden pilóta bukott. Miután a mai napra is heves esőzéseket jósoltak, a szervezők az amúgy is speciális időterv elhalasztása mellett döntöttek. 

Eredetileg 12.30-kor kezdődött volna a Moto2 futama, majd 14 órától a MotoGP, utána pedig a Moto3 versenye került volna megrendezésre, a terv azonban az volt, hogy a legnagyobbak futamát előrébb hozzák, hogy így a közönség lássa Valentino Rossi, Marc Marquez és a többi nagyágyú csatározását. 

A gondot azonban az okozta, hogy a silverstone-i versenypálya újraaszfaltozása miatt gondok akadtak a vízelvezetéssel és így csapadékos időben is életveszélyessé váltak a körülmények. 

A MotoGP kezdési időpontját háromszor is megváltoztattak, az utolsó terv az volt, hogy az eső elállása esetén 17 órakor elindítják a futamot. Felmerült az is, hogy rövidített távval mindhárom kategória lefutja a mai futamokat.

Mivel azonban a királykategóriából csak Jack Miller és Yohann Zarco lett volna hajlandó versenyezni, így a szervezők végül a teljes versenynap törlése mellett döntöttek. 

A világbajnokság szeptember 9-én folytatódik Misanoban. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések