Forma 1: Kimi Raikkönen lett a nevető harmadik az időmérőn

Sokáig úggy tűnt, hogy Lewis Hamilton vagy Sebastian Vettel szerzi meg a pole pozíciót, azonban a finn pilóta az utolsó körével megnyerte az időmérőt.
Az első szakaszban a Ferrari kisajátította magának az első két helyet, mögöttük pedig következhetett a két Mercedeses valamint a Red Bull pilótái. Fontos megjegyezni, hogy Daniel Ricciardo büntetést kapott, miután megkapta a legújabb erőforrást, ámde Max Verstappent nem sújtották a versenybírák, hiába kapta meg ő is a csomagot. Végül Sergio Perez, Charles Leclerc, Brendon Hartley, Marcus Ericsson és Stoffel Vandoorne nem tudott a legjobb tizenötbe jutni.

A folytatás után Lewis Hamilton megmutatta, hogy mit tud és 1:19,798-as idejével a körrekord megdöntésének közelébe került. Ennek ellenére Sebastian Vettel egy 1:19,629-es körrel megtudta nyerni a Q2-t, megelőzve a Mercedes pilótáját, valamint csapattársát. Mellettük Max Verstappen, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Esteban Ocon, Lance Stroll, Carlos Sainz és Pierre Gasly jutott a legjobb tízbe.

A mindent eldöntő utolsó felvonásban egy nagyszerű végjátékot láthattunk, ahol előbb Lewis Hamilton döntötte meg a korábbi körrekordot, ámde végül egy hatalmas hajrát követően Kimi Raikkönen egy 1:19,119-es idővel behúzta a pole pozíciót. Ez azt jelenti, hogy a finn pilóta idén először rajtolhat az élről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések