Meglepetéssel készül ez egri pólócsapat

A már Amerikában játszó Antal Dóra is segítségére lesz a ZF-Eger női vízilabdacsapatának az Euroliga-selejtezőben.

Kőkemény mérkőzések várnak a hevesi lányokra a hétvégén, ugyanis a Bitskey Uszodába látogat az orosz Izmailovo, a görög Olympiakosz és az olasz Firenze Pallanuoto. A tét a továbbjutás a legjobb nyolc közé, ebből a kvartettből ketten kvalifikálják magukat az egyenes kieséses szakaszba. Az egriek az utolsó pillanatban tudtak még erősíteni, ugyanis a válogatott kiválósága, a már az Amerikai Egyesült Államokban tanuló és pólózó Antal Dóra hazautazott, hogy az együttes segítségére legyen.

„Igazából volt korábban szó arról, hogy ha úgy adódik, hazajövök, de nem akartunk szólni senkinek a lehetőségről. Szerencsére az Egyesült Államokban most lesz a hálaadás, így hála nekik: haza tudtam jönni. Csütörtökön és pénteken ott szünet van, így most össze tudom kötni a kellemest a hasznossal. A tanárok közül is többen hazamennek, így az én távollétem sem okoz semmi problémát” – nyilatkozta a szövetség hivatalos honlapján Antal Dóra.

Nem az Eger lesz az egyedüli, amely selejtez a hétvégén, a meglepetésre induló UVSE például Olaszországba, a Szentes pedig Manchesterbe utazik. Összesen négy selejtezőcsoportban zajlanak majd a küzdelmek, két-két együttes jut tovább, majd a nyolc csapatot összesorsolják és egy oda-visszavágós párharcban lehet kiharcolni a négyes döntőben való részvételt. A vesztesek a LEN Kupáért szállnak harcba.

Hatalmas bravúr lenne, ha a magyar együtteseknek sikerülne továbblépniük a negyeddöntőbe.

Az Euroliga-selejtezők csoportjai

A csoport (Imperia):
CN Sabadell (spanyol), Uralocska Zlatuszt (orosz), Mediterranea Imperia (olasz), UVSE, Lille Universite (francia)

B csoport (Het Ravijn):
Het Ravijn Niverdal (holland), Kinyef Szurgutnyeftegasz Kirisi (orosz), Ugra Hanti-Manszijszk (orosz), Rapallo Pallanuoto (olasz), London Otter (brit)

C csoport(Manchester):
Geymonat Orizzonte Catania (olasz), ZVL Leiden (holland), Vuliagmeni (görög), Hungerit-Szentes, City of Manchester (brit), City of Liverpool (brit)

D csoport (Eger):
ZF Eger, Olimpiakosz Pireusz (görög), NGM Firenze (olasz), Szkif CSP Izmailovo (orosz)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések