A nap kérdése: ki tud gólt lőni a Münchennek?

A labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik csoportkörének legérdekesebb mérkőzését Rómában rendezik. Tottiéknak nem lesz egyszerű dolguk: a vendég Müncheniek 748 perce nem kaptak gólt.

A csoportkör harmadik fordulójából már csak azért is kiemelkedik ez a párharc, mivel a tavaly BL-győztes bajor csapat az egyik legjobb védekezési mutatóval rendelkezik, míg az olasz bajnokság ezüstérmese, az AS Roma kiváló támadójátékával hívta fel magára a figyelmet a szezon eddigi részében.

Josep Guardiola együttese 11 találkozó óta nem kapott ki, idénybeli egyetlen vereségét még a német Szuperkupáért kiírt szezonnyitó összecsapáson könyvelhette el. Emellett az is igazolja a Bayern München kiváló formáját, hogy legutóbbi nyolc mérkőzésén, összesen 748 perce nem kapott gólt. Manuel Neuer kapuját még augusztus 30-án a Schalke 04 gárdájának sikerült bevennie az 1-1-es döntetlen alkalmával. 

Fotó: europress 

Az AS Roma eddigi kilenc találkozóján mindig betalált a riválisok hálójába, összesen húsz gólt szerzett az idényben - igaz, a Bayern mérlege nyolc bajnokin 21 gól. A Farkasok csapatkapitánya, a 23. profi szezonját töltő 38 esztendős Francesco Totti vezette támadó gépezetet csupa kreatív és gólérzékeny futballista alkotja, így Rudi Garcia, az olaszok vezetőedzője válogathat, hogy éppen kiknek szavaz bizalmat.

Az elefántcsontparti Gervinho, a bosnyák Miralem Pjanic, a szerb Adem Ljajic, illetve az egyaránt olasz Mattia Destro és Alessandro Florenzi közül mindenki egészséges és nagyszerű formának örvend. A legutóbbi fordulóban elért találatával a BL történetének legidősebb gólszerzőjévé vált Totti helye ezúttal szinte biztos a kezdő tizenegyben.

A főpróba mindkét csapatnak jól sikerült: a Bayern 6-0-ra verte a sereghajtó Werder Brement, míg az AS Roma 3-0-ra a Chievót. Az olaszok francia trénere úgy vélte, kedden nem ők lesznek az esélyesek, mert a világ egyik legjobb csapatával néznek szembe.

Az olasz gárdának valamivel fontosabbnak tűnik a mérkőzés, kiváltképpen hazai pályán; amíg a Bayern hibátlanul rajtolt, addig a rómaiak már hullajtottak pontokat, igaz, a Manchester City vendégeként elért 1-1-es döntetlen a végelszámolásnál még értékesnek bizonyulhat.

A Bajnokok Ligája 3. fordulójának keddi programja:


E csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Manchester City (angol) 18.00
AS Roma (olasz)-Bayern München (német) 20.45
Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. AS Roma 4, 3. Manchester City 1, 4. CSZKA Moszkva 0

F csoport:
APOEL (ciprusi) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45
FC Barcelona (spanyol)-Ajax Amsterdam (holland) 20.45  
Az állás: 1. Paris Saint-Germain 4 pont, 2. FC Barcelona 3, 3. Ajax Amsterdam 2, 4. APOEL 1

G csoport:
FC Schalke 04 (német)-Sporting Lisboa (portugál) 20.45
Chelsea (angol)-Maribor (szlovén) 20.45
Az állás: 1. Chelsea 4 pont, 2. Schalke 04 2 (2-2) és Maribor 2 (2-2), 4. Sporting Lisboa 1

H csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45
FC Porto (portugál)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.45
Az állás: 1. Porto 4 pont, 2. BATE Boriszov 3, 3. Sahtar Donyeck 2, 4. Athletic Bilbao 1

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések