Magyar sportdiplomáciai siker

Egyszerre két EB döntő rendezésére is eredményesen pályázott a Magyar Röplabda Szövetség. A szlovák szövetséggel együtt rendezzük a 2016-os női U19-es és 2017-es férfi U19-es Európa- bajnokságot.

Forrás: hunvollay.hu 

A hétvégén a török üdülővárosban, Antalyaban döntött a CEV (Európai Röplabda Konföderáció) 35. közgyűlése a 2016-os és a 2017-es események helyszíneiről, amelyeket a Magyar és a Szlovák Röplabda Szövetség közösen pályázott meg.

A 2016-os női junior Európa bajnokság csoportmérkőzésinek Győr és Nyitra ad otthont, majd a további küzdelmek a szlovák városban zajlanak. A következő évi megmérettetésen, a 2017-es férfi ifjúsági eseménynél viszont fordított lesz a helyzet: ott Győr mellett Puchov a társrendező, de a csoportmeccsek után a magyar városban rendezik az elődöntőket és a helyosztókat. 

„Hatalmas siker ez a magyar röplabdázás és a szövetség életében. Minden sportágban a felnőtt- és utánpótlásport együtt fejlődik. Ha nincs felnőtt sport, nincs miért utánpótlást nevelni, ha viszont nem megfelelő az utánpótlás-nevelés, előbb-utóbb „kihal” a felnőtt sport. Ezek a hazai rendezésű megmérettetések hozzájárulnak a magyar röplabdázás fejlődéséhez, valamint a sportág népszerűsítéséhez. A Magyar Röplabda Szövetség hosszú távú tervei között szerepel a 2019-es felnőtt Európa-bajnokság rendezésének megpályázása is, melynek fontos állomásai ezek az utánpótlás események” – nyilatkozta Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések