Feröer 41 hónap után a legnagyobb sikerét aratta

Görögország idegenbeli legyőzésével története legnagyobb győzelmét aratta Feröer, állítja a válogatott szövetségi kapitánya, Lars Olsen.

A szigetország legjobbjai 2011 júniusa után nyert újból tétmérkőzést, akkor Észtországot múlták felül hazai környezetben. Még több idő telt el a legutóbb idegenbeli siker óta (szintén tétmérkőzésen), ehhez 2001 márciusáig kell visszalapoznunk az eredmények között, akkor Luxemburg volt az ellenfél.

Pireuszban Jóan Edmundsson második félidei találata hozta meg a régen várt sikert, amely az Eb-selejtezők F-csoportjában az utolsó előtti helyre mozdította Feröert, a sereghajtó Görögország elé.

„Ez Feröer legnagyobb győzelme, ez nem is kétséges. 1992-ben megvertük Ausztriát, de Görögország nagyobb név a futballban. Pontosan tudtuk, hogy mit kell és mit akarunk játszani a görögök ellen, s jól hajtottuk végre a feladatunkat. Megérdemeltük a sikert.”

„Tudtuk, hogy a görögök szeretik maguknál tartani a labdát, ezért is építettünk a kontrákra. Sok helyzetünk volt, jól védekeztünk és veszélyesen lendültünk át támadásba.”

Olsen azt sem zárta ki, hogy együttese akár a továbbjutást is kiharcolja a csoportból.

„A labdarúgásban bármi lehetséges. Jelenleg csak három pontunk van négy mérkőzésből, de ha további győzelmeket aratunk, tovább is juthatunk” – tette hozzá a feröeriek dán szövetségi kapitánya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések