Mázlival maradt életben a City, Messi mesterhármasig jutott

A Bayern München 3-2-re kikapott a Manchester City vendégeként, míg a Barcelona főként Messi triplájának köszönhetően négy góllal nyert az APOEL otthonában.

A bajor együttes sérültjei miatt nem a legerősebb összeállításban lépett pályára az Etihadban, a City tehát joggal reménykedhetett, hogy legalább pontot szerez Guardiola fiai ellen.

Mondhatni nem is kezdődhetett volna jobban a meccs a vendéglátók számára, hisz az első félidő derekán Benatiát kiállította a játékvezető, Agüero pedig büntetőből megszerezte a vezetést csapatának.

Az öröm nem sokáig tartott, a játékrész hajrájában előbb Xabi Alonso egalizált szabadrúgásból, majd Lewandowski akcióból volt eredményes.

A térfélcserét követően nem tudott élni emberfórjával a szigetországi alakulat, az ötlettelen támadójáték nem eredményezett helyzeteket.

A hajrában aztán egy gyors kontra végén Agüero előbb teljesen váratlanul meglőtte második gólját, majd a ráadás perceiben Boateng óriási hibáját kihasználva mindhárom pontot begyűjtötte csapatának.

Az F jelű négyesben a Barcelona a ciprusi APOEL-hez látogatott, s bár Neymar nem kapott helyet a kezdőben, így is nagyon sima győzelmet arattak a katalánok.

A szünetben már kettő volt a gránátvörös-kékek előnye Suárez és Messi találataival, majd az argentin zseni a fordulás után még kétszer ünnepelhetett gólt, így már magasan ő a Bajnokok Ligája egyedüli gólrekordere.

A másik összecsapáson a PSG az Ajaxot fogadta Párizsban és az első 45 percben megszerezte a vezetést Cavaninak köszönhetően.

A folytatásban ráijesztett ellenfelére a holland gárda, Klaasen ugyanis egyenlíteni tudott, a végéhez közeledve viszont Ibrahimovic és Cavani újra beköszönt, így nem volt kérdés a három pont sorsa.

Eredmények - Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:


E csoport:

Manchester City-Bayern München 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Agüero 22. - 11-esből, 85., 90., ill. Xabi Alonso 40., Lewandowski 45.

F csoport:

PSG-Ajax 3-1 
Gólszerzők: Cavani 33., 83., Ibrahimovic 78., ill. Klaassen 67.

APOEL-Barcelona 0-4 
Gólszerzők: Suárez 27., Messi 38., 58., 87.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Forrás: hir24.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések