Ha futsz, elveszted a szüzességed!

Megdöbbentő okból tiltották el a lányokat a sportolástól egy melbourne-i muszlim iskolában, ezért tanári bejelentés nyomán vizsgálat indult.


Az Al-Taqwa College igazgatója, Omar Hallak megtiltotta a lány diákoknak, hogy sporteseményeken induljanak. Arra hivatkozott, ha lányok túlságosan intenzíven futnak, akkor "elveszíthetik a szüzességüket.

Elképesztő no, különösen ha tudjuk, az intézményben fiú és lány diákokat is oktatnak - most tessék figyelni - 12 éves korig. Az ügy aztán robbant ki, hogy az intézmény egy volt tanára levélben tájékoztatta mind a szövetségi, mind az állami oktatási minisztert erről - olvasható az abc.net.au hírportálon.

James Merlino oktatásügyi miniszter továbbította az ügyet az illetékes hatósághoz, kivizsgálás céljából. "Amennyiben az állítások igazak, az nagy aggodalomra ad okot" - fogalmazott.

Victoria állam Iszlám Tanácsának titkára, Ghaith Krayem ugyanakkor nem adott hitelt az állításoknak. "Amikor olvastam, először azt hittem, hogy csak vicc, és nagyon remélem, hogy tényleg az. Nagyon kétlem, hogy egyetlen tanár, vagy igazgató is ilyet mondana, azt hiszem ennél azért mindannyian kicsit jobban értünk a biológiához" - mondta Krayem, hozzátéve, hogy kapcsolatba fog lépni az intézménnyel az ügy tisztázása érdekében. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések