Kézigálával emlékeznek az EHF Kupa-sikerre

Május 29-én kézilabdanapot rendeznek Székesfehérváron a város éppen tíz éve született egyetlen nemzetközi kupasikerére, a női kézilabdázók EHF Kupa-győzelmére emlékezve.


Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az ingyenes ünnepi gála fő eseménye a 2005-ös csapat és a klub mostani együttesének összecsapása lesz, melyre az egyesület az akkori sikergárda valamennyi tagját meghívja. A program részeként a Fehérvár 2005-ös születésű játékosai is bemutató-mérkőzést játszanak majd.

A tíz évvel ezelőtti győzelem aktív részese volt a jelenleg is a klub alkalmazásában álló Siti Bea és Sugár Tímea, akik a sajtóeseményen emlékeztek vissza az akkori menetelés részleteire. Elmondták, hogy a győzelemhez vezető út érdekessége volt, hogy az elődöntőben az FTC-t, a fináléban pedig Győrt tudta legyőzni a csapat. 

Sidi, a mostani csapat másodedzője azt is elárulta, hogy a döntő visszavágójának helyszínéül ő és a 2000-ben a Dunaújvárossal hozzá hasonlóan Bajnokok Ligája-győztes Balogh Bea javasolták a Jégcsarnokot. Elmondta, hogy az ötlet az öt évvel korábbi BL-siker apropóján született, ugyanis a Dunaújvárossal is a helyi Jégcsarnokba vitték a 2000-es elődöntő és döntő hazai találkozóit, s úgy gondolták, az új helyszínnel meg lehet lepni az ellenfelet. Ez végül jó húzásnak bizonyult, mivel az akkor Cornexi-Alcoa-HSB Holding néven szerepelt csapat 4000 néző előtt ledolgozta hatgólos hátrányát a jóval esélyesebbnek tartott győriekkel szemben.

A sajtótájékoztatón a jelenlegi csapattal kapcsolatban kiderült, hogy a cél az ötödik hely elérése a mostani bajnoki szezonban. Herr Anita és Kazai Anita szerződését két évvel meghosszabbították.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések