Pécsen indul a Sport legyen a Tied! program

Pécsen kezdődik csütörtökön a Sport legyen a Tied! című új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elősegítő program, melyet a sportért felelős államtitkárság a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ) együttműködve valósít meg.


A kezdeményezés keretében idén húsz nagyvárosban tartanak sportágválasztó eseményeket - június 3-ig 14 helyszínen, majd szeptember-októberben további hat megyeszékhelyen -, ezek mellett pedig csaknem 200 iskolai rendezvény is lesz. A különböző állomásokon a 16 kiemelt sportág, illetve a látvány csapatsportágak és a tollaslabda helyi képviselői, szakosztályai tartanak bemutatót az iskoláknak, gyerekeknek. 

A Sport legyen a Tied! program a Nemzeti Sportfejlesztés elnevezésű projekt keretében valósul meg, s fő célja, hogy minél több tanuló ismerhesse meg a sportágakat, valamint a lakóhelye közelében működő sportegyesületeket, ezáltal pedig bővüljön az utánpótlásbázis. A sorozatban nem csupán bemutatókat tartanak, tíz országos sportági szakszövetség ugyanis térítésmentesen helyez majd ki sportág-specifikus eszközöket a programban résztvevő iskolák számára.

A pécsi rendezvény a Lauber Dezső Sportcsarnokban lesz csütörtökön 12-től 17 óráig.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések