Az utolsó kanyarokban bukta el a világbajnoki dobogót Michelisz Norbert

Amikor az utolsó körben Tiago Monteiro Yvan Müllert megelőzve fellépett az ötödik helyre, eldőlt, hogy Michelisz Norbert egy hajszálnyival ugyan, de lecsúszik a világbajnoki bronzéremről.
Csak egy hajszálon múlt, hogy Michelisz Norbert karrierje legnagyobb sikerét aratva felállhasson a dobogóra az idei túraautó-világbajnokság utolsó futamán. A rendkívüli izgalmakat tartogató, katari verseny előtt Michelisz három ponttal állt csapattársa, Tiago Monteiro mögött, így egy pillantig sem lankadhatott a figyelme a verseny során, főleg mivel tudta: sorsa nem csak a saját kezében van, rengeteg múlik mögüle rajtoló csapattársa teljesítményén is.

A magyar túraautós már a negyedik körben feljött a negyedik helyre ezzel nagyon sokáig, egészen pontosan az utolsó körig úgy tűnt, hogy a hatodik helyen autózó Monteiro eredményének tudatában felléphet a világbajnoki dobogó legalsó fokára. Ekkor azonban jött a dráma, a szintén a Honda színeiben versenyző társ ugyanis az utolsó kanyarok egyikében megelőzte Yvan Müllert, ezzel fellépett az ötödik helyre, így a leintéskor négy pont helyett csak két egység volt a differencia a két versenyző eredménye között. Ez pedig azt jelentette, hogy mindössze egyetlen ponttal, de sikerült megőriznie világbajnoki harmadik pozícióját a portugál versenyzőnek.

„Közel voltam, de mégsem eléggé. Egy pont az egy pont, néha pontosan ennyin múlik egy hely. Szerintem egy nagyon jó verseny volt az utolsó futam, a legvégéig küzdöttem a pozíciómért. Annak azonban örülök, hogy ha már nem az enyém lett a harmadik hely, akkor Tiago szerezhette meg. Jövőre viszont nem lesz ilyen szerencséje” - figyelmeztette viccesen csapattársát Michelisz Norbert a WTCC Overt The Line műsorában.

Bár a magyar versenyző ezzel a 2014-ben elért eredményét ismételte meg, mégis úgy véli, gyári pilótaként teljesített első idénye, szakmai szempontból a legkiemelkedőbb WTCC szezonja volt karrierje során.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések