Balhét akartak a szurkolókat lefizető újságírók Madridban

A holland PSV ügyvezető igazgatója szerint spanyol újságírók le akarták fizetni a holland szurkolókat, hogy balhézzanak az Atletico Madrid – PSV Eindhoven Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.
Az eindhoveni egyesület ügyvezető igazgatója, Toon Gerbrands azzal állt ki a nyilvánosság elé, hogy a szurkolói szövetség elnöke elárulta, spanyol újságírók azzal a céllal szerették volna lefizetni a holland fanatikusokat, hogy okozzanak balhét a Madrid egyik főterének számító, Plaza Mayor kellős közepén. Az erről készült felvételek pedig ezáltal jól eladhatóak lettek volna a lapjaikban.

A tér egyébként korábban már volt egy komoly balhé színtere, amelynek során éppen a holland klub fanatikusai voltak a főszereplők. Amikor idén márciusban, a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában a két klub szembekerült egymással, a holland fanatikusok pénzzel és szeméttel dobálták meg a téren kis pénz reményében kéregető koldusokat és közben jót mulattak tettükön. A megalázó cselekedetekről videók is készültek és a spanyol médiában is komoly visszhangot kapott a szurkolók viselkedése.


Minden bizonnyal ennek kapcsán vetődhetett fel az újabb botrány ötlete a spanyol újságírókban, a hollandok mindenesetre vizsgálatot indítottak az ügyben.

„Ha valóban igaz, amit állítottak és erről megbizonyosodunk, akkor példa nélküli botránynak nézünk elébe” - mondta a PSV vezetője a spanyol Marcának.

Érdemes megjegyezni, nem ez lett volna az idei szezon első szurkolói balhéja Madridban: október közepén a Legia Warszawa szurkolói csaptak össze a rendőrökkel a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.

A szerda esti, madridi összecsapást 2-0 arányban nyerte az Atletico, ezzel veretlenül nyerte meg a Bajnokok Ligája D-csoportját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések