A Mercedes számára is váratlan volt Rosberg visszavonulása

Saját csapatát is komoly kihívás elé állította elhatározásával Nico Rosberg.
„Nekem személy szerint nem volt nehéz meghoznom ezt a döntést, ugyanis azt érzem, hogy ez volt a helyes lépés. Az egyetlen dolog, ami nehéz volt számomra, hogy ezzel a döntéssel nagy kihívás elé állítom a Forma-1-es családomat” - mondta váratlan visszavonulása bejelentésekor Nico Rosberg, aki elmondta, hogy a Suzukában rendezett nagydíj után érezte azt, hogy fokozatosan nő rajta a nyomás és akkor elhatározta: amennyiben sikerül elérni gyerekkori álmát visszavonul.

A 31 éves német pilóta azonban jól látta, valóban nehéz helyzetbe került ezzel csapata, ugyanis ők is hosszabb távon számoltak a versenyzővel. Ezt bizonyítja, hogy nem rég hosszabbították meg 2018-ig Rosberg szerződését. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban elfogadta a döntést.

„Ez egy nagyon bátor elhatározás volt Nico részéről és jól példázza az erős karakterét. Karrierje csúcspontján, világbajnokként, gyermekkori álma elérésével úgy döntött, hogy itt hagy bennünket, én pedig azonnal elfogadtam a döntését. A csapat számára ez egy nem várt helyzet, de rendkívül izgalmas a szituáció. Egy új éra kezdődik az új szabályoknak köszönhetően és van egy szabad helyünk a Mercedesben a következő szezon előtt. Most szükségünk lesz egy kis időre, hogy kiértékeljük a lehetőségeinket és a lehető legjobb döntést hozzuk meg a jövőnket illetően” - mondta az istálló csapatfőnöke.

Mint ismert, Nico Rosberg váratlanul, mindössze öt nappal a világbajnoki címének megszerzése után, péntek délután jelentette be visszavonulását a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bécsi gáláján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések