Egy kérése van Hamiltonnak az új csapattárs kapcsán

A brit versenyző – kiemelte, hogy másokkal ellenkezőleg – nem fog beleszólni abba, kit válasszon mellé a Mercedes, de arra kíváncsi, mely pilóták lesznek a jelentkezők.
A semmiből érkezett hír Nico Rosberg visszavonulásáról egyben azt is eredményezte, hogy a lassan teljesen lenyugvó pilótapiac megbolydult: a mezőny legjobb csapatában támadt megüresedés, még akkor is, ha fölényük a jövő évi szabályváltozások miatt egyáltalán nem garantált. Mi is végigvettük az esélyesek sorát Pascal Wehrleintől Fernando Alonsóig, és természetesen Lewis Hamiltont is megkérdezték, kit látna legszívesebben maga mellett a továbbiakban.

„Nem számít, kit választanak. Nekem az a dolgom, hogy versenyezzek velük, és a következő évre fókuszálok, amikor jobb szezont akarok teljesíteni. Sosem voltam olyan versenyző, akinek kérései vannak a csapattársa kapcsán. Ismerek olyanokat, például Sebastiant és Fernandót, akik még a szerződésükbe is beleírják” – mondta a motorsport.com-nak Hamilton, odaszúrva a Ferrari és McLaren világbajnokainak.

„Én mindig egyenlő jogokat kértem. Amíg igazságosan kezelnek minket, nem számít, ki van melletted” – folytatta egyetlen feltételével a háromszoros bajnok, akitől megkérdezték, egy őt gyorsaságával motiváló, vagy inkább egy könnyen legyőzhető társnak örülne jobban: „Sosem volt szükségem a csapattársra, hogy motivált legyek. De minél jobb versenyző, annál elégedettebb vagyok, hogy előtte végezhetek.”

„Az igazat megvallva, nem izgat: ha kikérik a véleményemet, akkor el fogom mondani nekik. Olyasvalakire van szükség, aki jól tud dolgozni a csapatban, és segíthet a konstruktőri bajnoki címért harcolni, mert az istállónak ez az elsődleges cél – tehát olyan kiegyensúlyozott pilótára van szükség, mint amilyennel eddig rendelkeztünk. Lesznek erősebb karakterek és kevésbé erősek, és olyanok is, akik szeretnek alternatív módokon rivalizálni. Tehát lesznek jó és jobb jelöltek, én pedig több mint boldog leszek, ha segíteni tudok a kiértékelésükben.”

Hamilton azért hozzátette, kíváncsi rá, milyen jelentkezők merülnek fel: „Érdekel, hogy ki akar a csapattársam lenni, és egyúttal tiszteletben tartok mindenkit, aki ezt szeretné.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések