Csatlakozz hozzánk

Breaking News

Saját uszodát kap Hosszú Katinka?

Úgy tűnik, töretlenül fejlődik Hosszú Katinka úszóklubja, az Iron Aquatics. A háromszoros olimpiai bajnok egyesülete szeptemberben nyitotta meg kapuit, szerződtette edzőnek a kanadai válogatottat segítő Darren Wardot, s több fiatal úszó csatlakozott hozzájuk.
Ráadásul hamarosan saját uszodája is lehet – erről a november közepén kirobbanó úszóbotrány elején Hargitay András szövetségi kapitány beszélt. – Katinkáék máshol nem kapnának ekkora támogatást. Nemcsak a Magyar Úszószövetség, hanem az állam is hihetetlen módon támogatja. Úgy tudom, most már épül nekik saját uszoda. Magyarországon Shane-t és Katinkát nagyon megbecsülik – mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában november 16-án.

Az Iron Aquatics jelenleg a Komjádi uszodában tartja edzéseit, nem éppen ­ideális körülmények között, ugyanis a létesítményt felújítják. Több forrásból úgy értesültünk, amit Hargitay említett, valóra is válik, épülni fog egy uszoda Hosszú klubjának. Azt is beszélik uszodai berkekben, hogy az akadémia Csillebércen kaphat helyet.

Erről természetesen minden érintettet megkérdeztünk, az úszószövetségnél nem tudnak róla, Hosszú menedzsmentje tagadta, hogy szó lett volna saját uszodáról, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága kitérő választ adott konkrét kérdéseinkre.

„A versenysport és a szabadidősport, valamint az utánpótlás-nevelés elengedhetetlen feltétele a sportlétesítmények biztosítása, hiszen még mindig kevés vízfelület áll rendelkezésre hazánkban. Az állami támogatásokkal megvalósuló létesítményfejlesztések terén az uszodafejlesztések hangsúlyos szerepet játszanak és nem csak a jövő évi FINA vb-re tekintettel, hanem az úszás „alapsportág” jellege miatt is” – írta az EMMI.

Balhés rajt

Az Iron Aquatics indulása nem volt sima ügy. Először úgy tűnt, hogy a Komjádiban meghosszabítják a Jövő SC pályahasználati jogát, de néhány nappal később kiderült, Katinkáék klubja kapta meg a jogot – erről egy neve elhallgatását kérő szülő mesélt lapunknak. Hozzátette, emiatt a többi szülővel a jóval távolabb lévő Tüske-uszodába kell hordaniuk a gyerekeket.

Nincsenek megjegyzések