Kikaptak a Barca hisztis sztárjai

Elégedetlenek, és csalást sejtenek a Barcelona focistái. Az együttes a legjobb összeállításában 2-1-es vereséget szenvedett idegenben az Athletic Bilbaótól a Spanyol Kupa legjobb 16 csapata között. A Barca játékosai ugyanakkor a legkevésbé sem azzal foglalkoznak, mit rontottak el, és mit kellett volna jobban csinálniuk, a játékvezető David Fernández Borbalánt okolják a vereségért.
A katalánok, akik a találkozó végén kettős emberelőnyben sem tudtak kiegyenlíteni, többek között két, általuk jogosnak vélt büntetőt kérnek számon a bírón, és azt is nehezményezik, hogy az ellenfél durva belépőit nem mindig szankcionálta megfelelően.

"A Neymar elleni szabálytalanság egyértelmű volt, és az is, amelyet az ellenfél kapusa, Gorka Iraizoz ellenem követett el…" – tajtékzott Gerard Piqué, a barcelonaiak spanyol válogatott védője a lefújást követően.

A futballista szerint a Barcelonával ellentétben a nagy rivális Real Madridot viszont segítik a játékvezetők.

"Tudjuk, hogy mennek a dolgok, láttuk azt is, hogy mi történt a Real Madrid Sevilla elleni mérkőzésén" – utalt arra Piqué, hogy a madri­diak a Sevilla ellen 3-0-ra megnyert meccsen vitatott büntetőt követően is lőttek gólt.
A középpályán kulcsszerepet betöltő Ivan Rakitic sem ment el szó nélkül a játékvezető ténykedése mellett.

"Nem lesz könnyű éjszakája a bírónak, ha visszanézi a vitatott szituációkat" – nyilatkozta a horvát játékos. "Nem szoktam kritizálni a játékvezetőket, de most nagyon nem volt jó napjuk."

Futballistáival ellentétben Luis Enrique, a Barcelona edzője higgadtabban értékelte a látottakat, ő inkább saját együttesével foglalkozott.

"Ingerültek voltak a játékosaim a mérkőzés alakulása és a játékvezető tevékenysége miatt. Azt mindenképp el kell mondani, hogy a bíróknak van a legnehezebb feladatuk" – mondta a szakember. "A visszavágón nem szabad gólt kapnunk, és szükségünk lesz a közönségünk támogatására."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések