Egy német a profik között

Javában zajlanak a Q School csatározásai. Ez az a sorozat, ahonnan 12 játékos harcolja ki a profi snookeres mezőnybe jutást. Idén 206-an neveztek. 
Két tornát rendeznek, mindkettő elődöntősei megkapják a kétéves bérletet a Main Tourra, és hozzájuk csatlakozik a két verseny alapján a további négy legjobban teljesítő snookeres. Nézzük, kik örülhettek az első torna után:

A húsz éves Lukas Kleckers a negyeddöntőben 4-1-re legyőzte Martin O’Donnellt, és ezzel megszerezte a profi tagságot két évre. Nem ő az első német a legmagasabb szinten, hiszen 2010-ben Patrick Einsle is megfordult a Main Touron. Kleckers legmagasabb hivatalos breakje 104, és a 2015-ös Riga Openen 4-0-ra legyőzte Anthony Hamiltont.

“Nem tudom elhinni, ami történt, még mindig reszketek” – mondta Kleckers. “Németországban hatalmas a snooker közösség, és biztos, hogy mindenki őrült boldog a sikerem miatt. Ez óriási dolog számukra, és én rengeteg támogatást kaptam tőlük. Az az álmom, hogy minél több játékost inspiráljak arra, hogy ők is bekerüljenek a profik közé. Csodálatos volna, ha még többen snookereznének Németországban.

Nem tudom biztosan, hogy mire számíthatok. Nagyon erős a mezőny, és azt hiszem, már akkor boldog lehetek, ha két év múlva még mindig profinak mondhatom magamat. Minden, ami ezen felül történik, csak ráadás.”

Allen Taylor kiesett a profi mezőnyből, de azonnal visszatért, köszönhetően Sean O’Sullivan elleni 4-0-s negyeddöntőbeli sikerének. Taylor a 16 között játszotta a legnehezebb meccsét, Daniel Ward ellen ugyanis 3-2-es hátrányba került, és snookerre volt szüksége. Ward hibája után kiegyenlített, majd a döntő frame-et egy 96-os breakkel húzta be.

“A 16 közötti meccsemen egyszerűen nem voltam hajlandó veszíteni – mondta a 32 éves játékos. “Mindent elkövettem, hogy kihasználjam az ellenfelem hibáját a hatodik frame-ben, és aztán a döntő frame-ben löktem egy 96-os breaket. Az utolsó meccsem már roppant könnyed volt ehhez képest, gyakorlatilag végig én kontrolláltam a játékot. Rendkívül boldog vagyok.”

Ashley Hugill életében először indulhat a profik között, miután négyszer is próbálkozott már a Q Schoolban. Személyében egy 22 éves yorki snookerest tisztelhetünk, akit láthattunk már kisebb versenyeken a tévében is.

A southamptoni Billy Joe Castle a negyedik, aki az elmúlt héten kiharcolta a Main Tour tagságot. A 24 éves játékos 4-2-re győzte le a régi motoros Paul Davisont, és ő is újonc lesz a nagyfiúk játszmájában.

Olyan ismert játékosok is indultak (indulni kényszerültek) az idei Q School sorozatban, mint Tony Drago, Jamie Cope, Barry Pinches és Joe Swail (ő a tavalyi női világbajnok Ng On Yee-től kapott ki). A legérdekesebb résztvevő talán a 61 éves Tony Knowles volt, aki a nyolcvanas évek közepén a világranglista második helyén is állt, két pontszerző tornát is megnyert. Kora miatt azonban nem meglepő, hogy kiesett az első fordulóban.

Forrás: Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések