F1: A Merci-főnök nem zárja ki Alonso igazolását

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elméleti szinten nem zárja ki Fernando Alonso 2018-as szerződtetését, ugyanakkor úgy hírlik, hogy Valtteri Bottas közel áll a hosszabbításhoz.
Ha csak nem történik valami csoda, szinte biztos, hogy Fernando Alonso három keserves év után búcsút int a McLaren-Hondának 2017 végén. Mivel a Mercedes egyelőre csak egy évre igazolta Valtteri Bottast, Alonso akár náluk is kiköthet – és ezt egyelőre a csapatfőnök, Toto Wolff sem zárja ki.

"Előre nem lehet nemet mondani, ostobaság lenne" – mondta a spanyol Marcának, amikor erről kérdezték. "Egyelőre azt mondhatom, hogy az egyik, ha nem a legjobb versenyző. Az energiája, a motivációja ma is megvan. A karrierje utolsó szakaszában jár, de ettől még képes futamokat és bajnoki címeket nyerni a következő két-három évben."

A Mercedesnek ugyanakkor vannak rossz tapasztalatai Alonsóról, hiszen 2007-ben, a balhés mclarenes évben még a wokingiak gyári partnerei voltak…

"Ha lehetne Fernandót egyszerűen a mai személyiségével választani, sokkal könnyebb lenne, mint ha a múltját is figyelembe vesszük. És Lewisnak is kulcsszerepe lenne a döntésben. Szerintem mondjuk egy versenyző minden kihívást örömmel fogad, márpedig Fernando kihívást jelentene."

"Persze jóval többről van szó, mint hogy Lewis mit gondol Fernandóról, a teljes csapatdinamika a kérdés. Mindennek passzolnia kellene. Mindenesetre szerintem Fernando ma már más ember, mint egykor volt."

Wolff aztán rátért a jelenlegi párosra és a pilótapiaci választék bőségére:

"Minden tiszteletem Alonsóé, de azért más versenyzőké az elsőbbség: Valtterié és Lewisé. Emellett ott vannak az izgalmas fiatal tehetségeink (Pascal Wehrlein és Esteban Ocon – a szerk.), és mások is tetszenek. Fernando is beletartozik az utóbbi körbe, de ennyi. Teljes mértékben bízom Valtteriben, ugyanakkor nagyon sok lehetőség van 2018-ra."

Az Orosz Nagydíjon futamot nyerő Bottas ügyét állítólag meglendítette a szocsi siker, Barcelonában a Daimler-vezér Dieter Zetsche is beszélt vele, a finn Ilta Sanomat szerint jelentősen megnőttek az esélyei a szerződéshosszabbításra.

"Korai még a szerződéshosszabbításról beszélni. Az idei bajnokságra koncentrálok, hiszen minden pályán csatában vagyunk a Ferrarival. Természetesen egy ponton meg kell majd kezdeni a tárgyalásokat, de még nem tartunk ott" – mondta a lapnak Bottas.

A napokban Lewis Hamiltont is megkérdezték arról, mit szól Alonso mclarenes küszködéséhez és a kétszeres bajnok kilátásaihoz.

"Az F1 egy furcsa sport. Lehet az ember a legfelkészültebb, a legfittebb, a legtehetségesebb és mégse megy vele semmire. Ez borzasztó, ezt nagyon nem szeretem benne" – utalt a spanyol helyzetére. "Egy Alonso kaliberű pilótának ülést találni olyan, mint egy sakkjátszma. Nagyon átgondoltan, óvatosan kell szerződni, a jó időben kell a jó helyen lenni."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések