Így reagált Nadal és Djokovic Federer visszalépésére

Mint azt már mindenki tudja, Roger Federer nem lesz ott a Roland Garroson. A svájci visszalépésével kapcsolatban természetesen megkérdezték a riválisokat is Rómában, a héten zajló mesterverseny helyszínén.
“Mindenki érzi, mi a jó neki, és ez így is van rendjén. Ha valaki nem játszik egyetlen tornát sem a Garros előtt, akkor valahol értelemszerű, hogy azt is kihagyja, nem?” – tette fel a költői kérdést az idei salakszezonban még veretlen Nadal, aki az első számú esélyes lesz Párizsban.

“Elképzelhető, hogy már korábban meghozta a döntést, egyszerűen csak nem akarta bejelenteni. De ha valaki logikusan végiggondolja a dolgokat, rájön, hogy ha nem játszik salakon egyáltalán, miért indulna el a Garroson, ahol egyből három játszmát kell nyerni egy meccsen?” – mondta Rafa.

Novak Djokovic arról beszélt, Federer már kivívta magának azt a jogot, hogy eldöntse, hol akar elindulni és hol nem.

“Ő Roger Federer, úgyhogy neki megvan az a lehetősége, hogy ott játsszon, ahol akar, ahol pedig nem, oda ne menjen el. Páratlanul sikeres karrier van már mögötte, semmi szüksége arra, hogy üldözze a világranglista-pontokat, hogy minden versenyen ott legyen… Nagyon okosan állítja össze a programját, általában jó döntéseket hoz. Tudja, mit csinál, ebben biztos vagyok” – elemezte a helyzetet a ranglista-második szerb.

“Nyilvánvaló, hogy sokkal nagyobb esélye van trófeákat, nagy tornákat nyerni a gyors borításokon, különösen füvön, ahol a legotthonosabban érzi magát. Nem lepett meg különösebben a döntése, hiszen az év elején nagyon sok meccset játszott, ráadásul nagyon jól” – zárta rövidre a kérdést Djokovic. Megemlítette, 20 éve teljesen normális volt, hogy a legnagyobb sztárok akár Grand Slameket is kihagytak, manapság azonban ezt nem lehet megtenni. 

Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések