Jön az újabb Hosszú Katinka-Gyárfás Tamás háború?

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) közzétette a 2017-es Világkupa-sorozat állomásait, s több újítást is bevezettek, azonban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának több kifogása is van.
A FINA, melynek Gyárfás Tamás az alelnöke, bejelentette, megemelte a Vk pénzdíját, viszont 2017-ben egy úszó maximum négyszer állhat rajthoz egyéni számokban egy-egy versenyen. Ez különösen fájhat Hosszúnak, közösségi oldalán adott hangot nemtetszésének. Katinkának egyébként edzéssel érnek fel a versenyek, ezt többször is elmondta, épp ezért mindig sok számban indul, a felkészülési programját biztosan átírja ez az újítás. Emellett anyagilag is rosszabbul fog járni, ugyanis az előző Vk-sorozatban volt olyan állomás, ahol csak aranyéremből nyert hetet – ezentúl pedig összesen négy érem megszerzésére lesz lehetősége.

„Innovatív ötlet a FINA részéről???! Maximum 4 start per úszó állomásonként a Világkupán??! Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén...de mást nem. "A változások pozitív visszacsatolást kaptak az edzőktől és versenyzőktől" - csak éppen minket nem kérdeztek...

Ezen felül csak meghívással lehet menni, tehát nem nevezhet bárki... Ha a Dudás Dani (Katinka edzőtársa – a szerk.) szeretne menni, nem mehet... Plusz a döntőkbe nevezési idővel lehet bejutni...így nehezen lesznek új sztárok...

És ezért nem tart az úszósport előrébb globálisan.. Nehogy az úszók többször ússzanak, mert véletlenül túl sok figyelmet kap az úszás... Így csak unalmasabb lett a sport... Hihetetlen” – írta a Facebookon.

Mint ismert, Gyárfás Tamás januárig a magyar szövetség elnöke volt, azután mondott le, hogy november közepétől Hosszú többször is a lemondását követelte.

Forrás: Blikk.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog