Két éve még vezették a Bundesligát, mára az amatőrök közé süllyedtek

A Paderborn nem tudta megnyerni utolsó bajnokiját a Bundesliga 3-ban, így a következő szezont az amatőrök között, a Regionalligában kezdi. Pedig még három éve sincs, hogy vezettek az élvonalban.
A Paderborn 2014 tavaszán az 1. FC Köln mögött másodikként jutott fel a Bundesligába. A története során először a legmagasabb osztályban játszó kiscsapat aztán nagyon bekezdett a 2014-15-ös idényben, és a 4. forduló után vezették a bajnokságot a Hoffenheim és a Bayern München előtt. 

Aztán a Bayern bajnok lett, a Hoffenheim nyolcadik, a Paderborn pedig kiesett, úgy, hogy csak négy pont kellett volna az osztályozóhoz, még egy ponttal pedig már csont nélkül bent maradtak volna.

A következő szezonban aztán a másodosztályból estek ki (megint csak négy pont hiányzott az osztályozós helyhez), ezúttal pedig az Osnabrück elleni 0-0-t követően a harmadoszhtályból is kizuhantak - ha nyernek, akkor a bent maradnak.

A Bundesliga nem is olyan régi listavezetője így a következő szezont a már amatőrnek számító Regionalliga egyik csoportjában kezdheti meg.

Forrás: Origo

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések