Nagyon megverte a Videoton a Ferencvárost

A második Videoton 4-1-re legyőzte Felcsúton a vendég, címvédő Ferencvárost az OTP Bank Liga 32. fordulójának szombat esti mérkőzésén, így a jövő szombati zárófordulóban az éllovas Budapest Honvéd elleni rangadón dől el a bajnoki cím sorsa.
A Videoton abban a tudatban lépett pályára, hogy ha az utolsó fordulóban “bajnoki döntőt” szeretne játszani az első helyezett Budapest Honvéd otthonában, akkor legalább döntetlenre lesz szüksége a Ferencváros ellen. Nagy lendülettel kezdtek a fehérváriak, Scepovic jóvoltából már a 3. percben ziccert hibáztak. Az FTC az első szögletéből megszerezte a vezetést, igaz ehhez Nego szerencsétlen mozdulata is kellett. A hazai gárda ezek után nagy erőkkel rohamozott, s a 36. percben egyenlített, majd lendületből, még a szünet előtt fordított, sőt, kétgólos előnyt harcolt ki.

A második félidőben alábbhagyott a mérkőzés irama. A Videoton uralta a játékot, a kissé kedvetlennek tűnő ferencvárosiak helyzetekig sem nagyon jutottak el, a fehérváriak pedig kényelmesen őrizték az előnyüket. Egészen a hosszabbításig, amikor egy Dibusztól kapott labdát Maric helyezett a vendégek kapujába, ezzel beállítva a végeredményt.

A Honvéd és Videoton azonos ponttal várják a zárókört, melyben Kispesten csap össze egymással a két együttes.

OTP Bank Liga, 32. forduló: Videoton FC – Ferencvárosi TC 4-1 (3-1) 
Felcsút, 3208 néző, v.: Iványi

gólszerző: Lazovic (36.), Stopira (42), Koch (45., öngól), Maric (92.), illetve Nego (6., öngól)
sárga lap: Koch (23.), Hajnal (32.), Moutari (62.)

Videoton:
Kovácsik – Fiola (Maric 76.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Varga J., Suljic (Szolnoki 90.) – Lazovic (Géresi 61.), Scepovic

FTC:
Dibusz – Lovrencsics, Nalepa, Koch, Sternberg – Hajnal, Gera (Cukic 46.) – Varga R. (Radó 67.), Bognár I. (Kleinheisler 46.), Moutari – Kundrák

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések