Mollema: Az utolsó hét brutális lesz

Bauke Mollema hét évvel ezelőtt a Girón teljesítette első háromhetesét. Akkor a 12. helyen végzett, ami egy kifejezetten jó első GT-eredménynek mondható. A holland most visszatért Olaszországba, ám ezúttal már a dobogó a célja.
Vasárnap jön a Blockhaus, ahol kiderülhet, mekkora ennek realitása.

Mollema 2010-es berobbanása megerősítette azt a sejtést, hogy kiváló összetett menő lehet belőle. Nem volt tehát véletlen, hogy 2007-ben megnyerte a Tour de l’Avenir-t. Ha nem marad le egy nagy szökésről a L’Aquilába tartó szakaszon, akkor akár még előrébb is végezhetett volna élete első nagy körversenyén.

Természetesen teljesen másképp készült az idén, mint hét éve. Kihagyta az ardenneki klasszikusokat, a Tirrenón végigment és kilencedik lett, a katalán kört azonban nem fejezte be. Onnantól kezdve nem is láthattuk őt versenyezni egészen a Giro rajtjáig, helyette hosszú edzésekkel készült Tenerifén és Olaszországban.

“2010 még teljesen más volt, azóta már tíz háromhetesen indultam. Az a verseny azért volt különleges, mert Amszterdamban volt a rajt. Olaszországban egyébként nagyon trükkös versenyezni. Rosszak az utak, főleg délen és főleg a szigeteken. Iszonyatosan kell koncentrálni, hogy valahogy meg tudd úszni a problémákat.”
Az első komoly feladatot, az Etnát sikeresen teljesítette, pedig ő maga is arról beszélt, hogy az utolsó kilométerek kifejezetten veszélyesek.

“Nem éreztem túl jól magam az utolsó emelkedőn” – mondta Bauke, aki kilencedikként jött meg az Etnán, és összetettben jelenleg a nyolcadik helyen áll. “De ott voltam az esélyesekkel, és igazából csak egymásra figyeltünk. Erős volt a szembeszél, de nem volt vészes. Mivel nem nagyon versenyeztem az utóbbi időben, szükségem van néhány szakaszra, hogy elérjem a top formám.”

Mollema tökéletesen tisztában van azzal, mi vár rá az idei Girón, annak ellenére, hogy éveken keresztül nem indult, és helyette a Tour-t választotta. Hogy felelevenítse az emlékezetét az olasz hegyekről, tesztelte magát a legkeményebb szakaszokon. Lenyomta a Blockhaust, a hosszabb egyenkéntit, és tekert a Dolomitokban is.

“Nem ismerem annyira jól Olaszországot, úgyhogy muszáj volt egy kicsit többet látnom belőle. És persze megnéznem, hogy igazából mennyire nehezek a szakaszok. Nagyon örülök, hogy eljöttem ide még a verseny előtt, az utolsó héten ez nagyon sokat fog nekem segíteni. Az utolsó hét egyébként brutálisan nehéz lesz.”

Mollema egyelőre még nem gondol a Tour-ra, ahol teljesen más célja és feladata lesz, mint az elmúlt években. Tavaly az utolsó hegyi szakasz előtt még a második helyen állt összetettben, aztán bukott és visszacsúszott a tizenegyedikre. Idén minden erejével azon lesz majd, hogy Alberto Contadort a sárga trikóhoz segítse. Most azonban még a Giróra fókuszál.

“Nem nagyon szabok határt a céljaimnak. Kitűnően érzem magam, és remélem, el tudok jutni arra a szintre, ahová tavaly a Tour-on. Ha így lesz, akkor versenyben leszek a legjobbakkal.”

Forrás: Hosszabbítás.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések