Most a vb-részvételért kellene vernünk a franciákat

A magyar U17-es válogatott délben Sesvetében találkozik Franciaországgal a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságon, hogy megmérkőzzenek az utolsó kiadó vb-helyért. A csoportban már vertük őket, azaz nincs okunk félni tőlük.
A magyar válogatott a negyeddöntőben hiába játszott jobban, mint a török csapat, egy balszerencsés öngóllal kikapott, amivel nem csupán az Eb-elődöntő lett oda, de a korosztályos világbajnokságon való biztos részvétel is. Azonban miután a negyeddöntő vesztesei közül a mieink tudhatták magukénak a legjobb eredményt a csoportmeccsek után, így játszhatunk még egy mérkőzést az Európának járó ötödik vb-helyért.

Szélesi Zoltán csapatára az a francia válogatott vár, amelyikkel az első csoportmeccsen már találkozott. Akkor jó támadójátékkal, elsősorban két gólt vállaló Csoboth Kevin remeklésével, valamint Ásványi Balázs kiemelkedő kapusteljesítményével nyertünk 3-2-re.

A franciák a torna egyik esélyeseként érkeztek Horvátországba, azonban egyetlen meccstől eltekintve (Feröert verték 7-0-ra) egyáltalán nem nyújtottak lehengerlő teljesítményt. A negyeddöntőben 3-1-re kaptak ki a spanyoloktól.

A mieink helyzetét nem könnyíti meg, hogy sárga lapok miatt három fontos játékosunk sem léphet pályára, így Csonka András, Majnovics Martin és a csapatkapitány, a Feröer ellen duplázó Szoboszlai Dominik nélkül kell megvívnunk a sorsdöntő meccset. A válogatott az elmúlt napokban egy-egy edzéssel készült a találkozóra, vasárnap Bencze Márk, a Vitesse játékosa kisebb sérülése miatt nem tudott teljes értékű munkát végezni.

"Borzasztóan nehéz Eb-zárás vár ránk a francia válogatott ellen, mindenkinek száz százalékot kell adnia kedden" - mondta az MLSZ honlapjának nyilatkozó Szélesi Zoltán, akik a negyeddöntős eltiltása folyományaként nem ülhet le a kispadra.

A franciák ilyen gondokkal nem küzdenek, mindenki hadra fogható és nincs eltiltottjuk sem. Ellenben van két remek formában lévő gólszerzőjük, az Eb-döntők gólrekordját beállító, már nyolc találatnál járó Amine Gouiri (kettőt nekünk lőtt a csoportmeccsen) és az öt gólt vágó Yacine Adli.

Forrás: Origo.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések