Nem költözik a Hertha, csak összemegy az otthona

A Hertha marad Berlinben, és jelen állás szerint az Olimpiai Stadionból sem fog kiköltözni, legfeljebb csak átmenetileg. A városvezetés döntésének értelmében nem kap új stadiont a csapat, viszont átépítheti jelenlegi otthonát.
A Bundesliga idei szezonjában a hatodik, Európ Liga-indulást érő helyen végző Hertha Berlin vezetősége már többször is hangoztatta, hogy egyre kevésbé szeretnek az 1936-ban átadott, és azóta kétszer (1974, 2004) átépített Olimpiai Stadionban játszani. A patinás létesítmény ugyanis valóban nem túl otthonos: hiába 74 500 férőhelyes (amivel a harmadik legnagyobb Németországban), ha átlagosan csak 47 ezren ülnek a lelátón, a 64 százalékos kihasználtság pedi messze a legalacsonyabb,
80-90 százalékkal teljesítő stadionok között.

A Hertha ezért benyújtotta igényét egy új létesítményre, amit két helyen tudtak volna elképzelni: vagy a mostani stadion helyén, vagy a város déli szélén, a Brandenburg Parkban (Ludwigsfelde). A kérdést megvizsgáló városi tanács azonban úgy döntött, hogy a csapat és a stadion is marad ott, ahol van, ellenben átépíthetik az Olimpiai Stadiont.

Az új tervek értelmében a hatalmas hodályból egy igazi, futópálya nélküli, 55 ezer férőhelyes futballaréna lesz, lesülllyesztett pályával, közelebb vitt lelátókkal. 

"Kezdetben valóban nem számoltunk ezzel a lehetőséggel, és bennünket is meglepett a tanulmány végeredménye, miszerint ez egy kiváló lehetőségnek tűnik" - idézi a Die Welt a klub elnökét, Werner Gegenbauert.

"A Hertha marad Berlinben és itt fogja megünnepelni alapítása 125. évfordulóját - mondta elégedetten a német főváros polgármestere, Michael Müller. - Az Olimpiai Stadion pedi a jövőben is a berlini foci szimbóluma lesz. Nagyon örülünk, hogy a Hertha igényeit és a város lehetőségeit közös nevezőre tudtuk hozni."

A Hertha idén nyáron, egészen pontosan július 25-én ünnepli alapítása 125. évfordulóját, és 1964 óta, azaz több mint ötven éve használja az Olimpiai Stadiont.

Forrás: origo,hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések