Nincs értékesebb futballklub a Manchester Unitednél

A KPMG könyvvizsgáló cég tanulmánya szerint a "vállalati értékét" tekintve a Manchester United a legértékesebb európai labdarúgóklub, megelőzve a Real Madridot és a Barcelonát.
– A harminckét vezető európai futballklub teljes vállalati értéke tizennégy százalékkal nőtt az előző évhez képest – mondta Andrea Sartori, a KPMG sportrészlegének vezetője, a jelentés szerzője, majd levonta azt a következtetést, hogy "a labdarúgás egészének az üzleti értéke növekszik".

Az okok között említette a televíziós jogokból származó többletbevételt, illetve azt, hogy a globalizációnak köszönhetően a vezető klubok a nemzetközi gazdasági piacon is egyre nagyobb szerepet töltenek be. Sartori kitért arra, hogy egyre több nagy egyesületnél kerül magántulajdonba az új, vagy felújított stadion, illetve a menedzsment a korábbiakhoz képest költséghatékonyabban működik.

A Juventus sorozatban hatodszor lett bajnok, szombaton BL-döntőt játszik a Real Madrid ellen

Az egymilliárd euró feletti értékkel rendelkező klubok száma az előző kimutatáshoz képest nyolcról tízre nőtt, a szűk elitbe a Juventus és a Tottenham Hotspur került be. A top tízben hat angol klub található, viszont egyedül a spanyol élvonal képviselteti magát két olyan csapattal, amelynek "vállalati értéke" meghaladja a kétmilliárd eurót.

A jelentés a 2014/15 és 2015/16 közötti időszak adatait összegezte. A Manchester United ebben a két bajnoki szezonban egyszer sem végzett dobogón: előbb a negyedik, majd az ötödik lett a Premier League-ben. Idén pedig hatodikként zárt, de emellett megnyerte az Európa-ligát.

A top 10 európai labdarúgóklub "vállalati értéke":

Manchester United (angol) - 3,09 milliárd euró (951,7 milliárd forint)
Real Madrid (spanyol) - 2,97 milliárd euró
Barcelona (spanyol) - 2,76 milliárd euró
Bayern München (német) - 2,44 milliárd euró
Manchester City (angol) - 1,97 milliárd euró
Arsenal (angol) - 1,95 milliárd euró
Chelsea (angol) - 1,59 milliárd euró
Liverpool (angol) - 1,33 milliárd euró
Juventus (olasz) - 1,21 milliárd euró
Tottenham Hotspur (angol) - 1,01 milliárd euró

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog