Paolo Rossi fiának nem volt érzéke és kitartása a focihoz

Magyarországon járt az egykori klasszis csatár, aki az olasz válogatott tagjaként 1982-ben világbajnokságot nyert, ráadásul hat találattal a torna gólkirálya lett, s megválasztották az esemény legértékesebb játékosának.
Fővédnökként ezúttal hazánkban népszerűsítette a CIB Italia Focitábort.

Van esetleg a családjában valaki, aki örökölte a tehetségét?

– A nagyfiam 18 éves koráig focizott, sajnos azonban nem volt kellő érzéke és kitartása a sportághoz, így nem tudott komoly karriert befutni. Nyilván egy kicsit bánkódom emiatt, de nem lehet elvárni, hogy a családtagjaim közül bárki is klasszis futballistává váljon. Amiatt viszont boldog vagyok, hogy mindegyikük megtalálta a számítását az élet más területein.

Mit gondol a magyar labdarúgásról, mitől lehetne jobb?

– A tavalyi Európa-bajnokságon láttam a válogatottat. A torna egyik meglepetéscsapata volt, remek mérkőzéseket játszott, örültem, hogy végre megmutathatta magát egy nagy tornán. Hogy a magyar bajnokság színvonala javuljon, sokat kell dolgozni. Muszáj nyitottnak lenni, nem szégyen másoktól tanulni.

Hogyan látja a Bolognában focizó Nagy Ádám, valamint a palermói Balogh Norbert és Sallai Roland helyzetét?

– Jó, hogy már ennyire fiatalon az olasz első osztályban játszanak, hiszen a Serie A a világ egyik legjobb bajnoksága. Fontos, hogy tapasztalatot szerezzenek. Bár a Palermo búcsúzik az élvonaltól, Nagy jövőre is a legmagasabb szinten bizonyíthat, a Bologna remek csapat.

Forrás: Blikk,hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések