Bienerth: Az áskálódás a magyar úszósportot gyengíti

Videóüzenetben reagált Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke az utóbbi hetek történéseire.
„A sajtó felelőssége is, hogy ad-e teret olyan rágalmaknak, amelyek hét évvel ezelőtti események felmelegítésén alapszik. Akik gyengíteni akarják a magyar úszósport eddigi legnagyobb hazai megmérettetését, azoknak állhat ez érdekében. 

Az a kérésem, hogy legyen tisztában mindenki a maga felelősségével. A vélt vagy valós sérelmek kivizsgálása természetesen meg fog történni, de a sportolókra, edzőkre, a világbajnokságra kell koncentrálnunk és minden, ami ezt aláássa, az a magyar úszósport érdekeivel ellentétes" – hallható többek között a szövetség elnökének üzenetében.

A magyar úszósport az áprilisi, Debrecenben megtartott országos bajnokság után gőzerővel készül a júliusi vizes világbajnokságra, ám az utóbbi hetek finoman szólva sem a nyugalomról szóltak.

Áprilisban előbb az MTK egyik edzőjéről állították, hogy meztelen képekkel zaklatott kiskorú lányokat, ám a tréner szerint a hét évvel ezelőtt készült képek nem e célból születtek. Nemrégiben pedig a májusi ob-ról került el videófelvétel arról, hogy egy 16 éves lány és egy 17 éves fiú egy kabinban szexel.


Forrás: Origo.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések